Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilisli kadınlar, "Kilis Belediyesi Engel Tanımıyor" projesi kapsamında, Suriyeli sığınmacılar ile ihtiyaç sahibi kimsesiz engellilere evlerinde bakım yapıyor.

        Kilis Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye konaklarında görevli 100 gönüllü kadın, mahalle sakinlerinden gelen ihbarlar ve kendi girişimleriyle tespit ettikleri Suriyeli aileler ile engellileri evlerinde ziyaret ediyor.

        Kadınlar, ziyarette ihtiyaç sahipleriyle engelli vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor ve bakımlarını yapıyor.

        Proje kapsamında ayrıca, belediyenin sosyal tesislerinde engellilere eğitim verilirken, aile bireylerine de kent genelinde gezi programı düzenleniyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hasan Kara, kent genelinde öncelikle proje kapsamında gönüllü kadınların kentteki evleri tek tek ziyaret ederek ailelerin ihtiyaçlarını tespit ettiğini belirtti.

        İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmada yaşanan sıkıntıları gidermek için gönüllü kadınların kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Kara, böylece ailelere yardımları ulaştırdıklarını ifade etti.

        Hedeflerinin tüm kenti tarayıp engelli vatandaşlara ulaşmak olduğunu vurgulayan Kara, "Kilis Belediyesi konaklarında görevli personeller bakıma muhtaç, kimsesiz engelli kardeşlerimize hizmete devam ediyor. Kilis Belediyesi Engel Tanımıyor projesiyle konaklarımızdaki görevli kadınlar, engelli vatandaşlarımızı ve aileleri yalnız bırakmıyor. Personellerimiz engelli kardeşlerimiz ve aileleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler büyük bir özlem ve sevinçle karşılanıyor." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler