Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, dün akşam İstanbul'da oynanan Kasımpaşa karşılaşması sonrasında dönüş yolunda yeşil-beyazlı taraftarların takım otobüsünde futbolculara saldırmasına ilişkin, "Böyle taraftarlık olmaz olsun. Eninde sonunda bu işi çözeceğiz. Olayların sonuna kadar üzerine gideceğiz." dedi.

        Ali Ay, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Kasımpaşa karşısında alınan 4-0'lık yenilginin tüm Bursaspor taraftarını, camiayı derinden yaraladığını, kendilerini daha çok üzdüğünü söyledi.

        Maçın kırılma anının hakemin penaltı ve kırmızı kart kararı olduğunu anlatan Ay, "Herkesin net şekilde gördüğü pozisyonu ne hikmetse hakem arkadaş 3 metreden görmemiş ve hatalı karar vermiştir. Üç haftadır sonuca etki eden hatalı kararlar bize denk geliyor. Bugüne kadar hep sakin yaklaştık bu meselelere ama artık bu işin şakası yok." diye konuştu.

        Dün akşamdan bu yana Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören dahil bu işin üst düzey sorumlularıyla görüşme halinde olduğunu dile getiren Ay, "Bursaspor maçlarında görev yapacak hakem arkadaşlar bundan sonra daha dikkatli olacak. Kimse merak etmesin saha içinde de saha dışında da hakkımızı daha sert bir şekilde sonuna kadar arayacağız." ifadelerini kullandı.

        - "Hiçbir şekilde kabul edilemez"

        Başkan Ay, maçların kazanıldığını, kaybedildiğini, oyuncuların performansının ayrıca değerlendirildiğini vurgulayarak, prim varsa ceza da verildiğini, bunun yanında pek çok yaptırımın da gündeme gelebildiğini anlattı.

        Alınan kötü sonuçlardan dolayı taraftarların da üzülüp kızabileceklerini ve protesto haklarını kullanabileceklerini vurgulayan Ali Ay, şunları kaydetti:

        "Bunlar futbolun doğasında var. Ancak futbolun doğasında taraftarın ve futbolcunun birbirine girmesi yok. Takım otobüsüne saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez. Herkes şunu iyi bilsin ki Bursaspor armasını taşıyan herkes bu şehrin ve bu camianın onurudur. Kalecimiz Harun rapor aldı. Özellikle bu sezon için Harun tepki gösterilecek isim midir? Neredeyse Harun suçlu çıkarılacak. Böyle bir şey olabilir mi? Konuyla ilgili adli süreç başladı. Emniyet şu anda bile inceleme yapıyor. Sayın valimiz ile de görüştük. Sağ olsunlar destek oluyorlar. Çok sayıda taraftarımızdan da destek telefonu alıyoruz. Herkes çok üzgün."

        Ay, Bursaspor'un sahipsiz olmadığını, bu sıkıntılı süreçten çıkmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını da bildirdi.

        - "En büyük hata kapının açılması olmuş"

        Bursaspor'un, taraftarıyla var olduğunun altını çizen Ay, şöyle devam etti:

        "Dün de böyleydi yarın da böyle olacak. Taraftarımızla, futbolcumuzla biz bir bütünüz. Biz bu süreci aşarız, kimse merak etmesin. Dün Orhangazi'de 11 kişi alındı. Sonradan salmışlar ama biz hocalarımız, futbolcularımız ve yönetim olarak şikayette bulunduk. Bugün ve yarın alacaklar. Harun'un yüzünde morluk var. Morluk demeyeyim, buz tedavisi yaptıkları için yara diyelim ona. Fizyoterapist arkadaşlarımız, birkaç tane daha futbolcumuz da var. Batalla'da fazla bir şey yok. Arbede olmuş. Konuşmadan önce camlar kırılmış. En büyük hata kapının açılması olmuş. Gişelerde arkadan takip edilmiş. Sonradan önüne geçmişler. İçeri girerek küfür etmişler. Küfür edince Harun dayanamamış. Büyük bir kavga çıkmış. Ben 'yazıklar olsun.' diyorum. Bundan sonra kesinlikle bu tip olaylara seyirci kalmayacağız. Bu tip olayların sonuna kadar üzerine gideceğiz. Yüzde 5'lik bir kesim bu şekilde emellerine ulaştılar."

        - "Bıçağı otobüste düşürmüşler"

        Bir gazetecinin "Dün gece yaşanan olayın ardından takımdan ayrılmak isteyen futbolcu oldu mu?" sorusuna Ali Ay, şu yanıtı verdi:

        "Bunlar bizim futbolcularımız. Onlarla da yarın görüşmelerimiz olacak. Onlara ben garantiyi vereceğim. Emniyetimiz ile valimiz ile yarın görüşeceğiz. Bakanımız ile de görüşeceğiz. Böyle taraftarlık olmaz olsun. Eninde sonunda bu işi çözeceğiz. Olayların sonuna kadar üzerine gideceğiz. Biz top oynuyoruz, savaşa gitmiyoruz. Bu işi çözeceğiz. Taraftar profilinin değişmesinin doğru olacağını burada görüyoruz. Bıçağı otobüste düşürmüşler. Pazartesi günü gişelerdeki kameralar da incelenecek. Futbolcularımız ve hocalarımızın yalan söyleyecek durumu yok. Benim bıçağım değil o."

        Başkan Ay, "Daha önce '1,5 yıl daha görevimin başımdayım.' şeklinde bir açıklamanız olmuştu. Dün akşamdan sonra bu fikrinizde bir değişim söz konusu mu?" sorusunu ise, "Şu an ne söyleyebilirim ki. Ne dememi bekliyorsunuz. Pes etmek yok. Zaman ne gösterir ona göre sonradan karar veririz." diye yanıtladı.

        Önlerinde çok önemli bir Gaziantepspor maçı bulunduğunu da dile getiren Ay, yeşil-beyazlı taraftarlardan takımlarına sonuna kadar destek vermelerini istedi.

        Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıyı Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Ali Ademoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Yusuf Arslan, Adem Sakarya, Cem Öztürk, Fatih Pulat, Ali Turan da takip etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler