Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'de en çok sığınmacının barındığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da, "Suriyeli iş insanlarının yatırım sürecinde karşılaştığı sorunlar ve Şanlıurfa'nın Suriyeli yatırımcıya sunduğu fırsatlar" konulu panelde Suriyeli iş adamlarına yatırım çağrısında bulunuldu.

        Yaklaşık 600 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan kentte, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından bir otelde düzenlenen panele çok sayıda Suriyeli ve Türk iş adamıyla sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

        Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye'deki Suriyelilerin önemli bir bölümünün Şanlıurfa'da bulunduğunu ve misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını söyledi.

        Dünyada hiç kimsenin yapmadığını Şanlıurfa'nın tek başına üstlendiğini vurgulayan Tuna, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti:

        Tuna, Suriyeli sığınmacıları yatırım yapmaya davet ederek, şunları kaydetti:

        "Burada bir uzlaşma kültürü oluşmuş ve bu huzur insanlara yansımış durumda. Sermaye sahibi insanlar için öncelikle güvenli, istikrarlı bir yatırım iklimi olması çok önemli. Çok şükür ki Türkiye’nin, bölgesinde özellikle komşuları tarafından ne kadar huzurlu bir ülke olduğu biliniyor. Bu arada Suriyeli yatırımcılar da sık sık Türkiye'ye gelen kişiler olarak Türkiye'nin yatırım için ne kadar güvenli ve istikrarlı olduğunu biliyor. Burada hukuk düzeninin olması, bir yatırım yaptığı zaman onu hukukun koruması ve bunların adalet mekanizması eliyle iyi işletilmesi önem arz ediyor. Bunu gören bir yatırımcı parasını rahatlıkla getirir ve o ülkeye yatırım yapmak ister. Şimdi ülkeler, iller ve bölgeler yatırımcı çekmek için rekabet ediyor. Şanlıurfa'nın, yurt içi ve dışından gelen yatırımcılara bu avantajları anlatması çok önemli. Bizler bunu el birliğiyle hükümetimizin buradaki yatırımcılara ne gibi katkılar sunacağını anlatacağız. Bizler Suriyeli iş adamlarına yatırım konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız."

        Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün de katıldı.

        Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelde yatırım konusunda neler yapılabileceği tartışıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler