Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ndeki "Dünden Bugüne Klasik Tınılar Konseri"nde müzikseverlerle buluştu.

        Külliyenin şifahane bölümünde sahne alan öğretim üyeleri, Itri ve Dede Efendi'nin yanı sıra Bach ve Schubert'ten birçok eser seslendirdi.

        Konser sahnesinde müzisyenlerin arasında Osmanlı dönemi kıyafetleri giymiş külliye çalışanlarının dolaşması da dikkati çekti.

        Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı ve klasik batı müziğini buluşturan bir konser verdiklerini söyledi.

        Müzeyi ziyarete gelenlerin dönemin atmosferini yaşadığını belirten Zafer, "Buranın akustiği inanılmaz derecede güzel. İnsanlara tanıtıcı bir etkinlik olmasını amaçladık. İlk konserimizi aralık ayında vermiştik bu da ikinci konserimiz." diye konuştu.

        Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Sela Can Dökmeci ise konserde Osmanlı'nın erken zamanından geç zamanına yani Itri'den Dede Efendi'ye kadar eserler seslendirdiklerini belirtti.

        Klasik batı müziğinden de eserler sunduklarını anlatan Dökmeci, "Türk veya yabancı bestecilerin çeşitli eserlerini çalıyoruz. Burada çok güzel tarihi bir ortam var. Bu ortama uygun şekilde Osmanlı dönemi kıyafetleri giyinen çalışanların olması gayet güzeldi." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler