Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde 12 metre derinliğindeki kuyuya düşen inek, AKUT ekiplerinin 4 saatlik çalışmasının ardından vinçle kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Kadir Çakır'a (82) ait inek, Bitez Mahallesi Mandalin Sokağı'ndaki su kuyusuna düştü. Yaklaşık 250 kiloluk ineği kuyudan çıkaramayan vatandaşlar, durumu itfaiye ve AKUT ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, kurdukları halat düzeneğiyle kuyuya indi.

        Halatla vince bağlanan inek, 15 kişilik ekibin 4 saatlik çalışmasının ardından kuyudan güçlükle çıkarıldı. İnek, veteriner kontrolünün ardından sahiplerine teslim edildi.

        AKUT Bodrum ekip lideri Saadettin Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiyenin de desteğiyle ineği kurtardıklarını belirterek, "Bu tip kuyular bölgede çok görülüyor. Uzun ve uğraştırıcı bir operasyon oldu. İneğin önemli açık bir yarası yok." dedi.

        Hayvanın sahibi Çakır ise ineği tarlaya götürmek için kamyonete bindirmek istediklerini anlatarak, "Yanında yavrular da vardı ama elimizden kaçırdık. Yakalamak için bir süre kovaladık. Mandalina bahçesinde kaybettik. Kuyuya düştüğünü komşulardan öğrendik. Kısa sürede yetkililere haber verdik ve müdahale edildi." diye konuştu.

        Çakır, uzun uğraşlar sonucu ineği kuyudan çıkaran ekibe teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler