Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANTIAGO (AA) - Şili'nin orta ve kuzey kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelanlarda üç kişi hayatını kaybetti.

        Yetkililer, hafta sonundan bu yana etkili olan yağmurun neden olduğu toprak kaymalarının yolları kapatması sonucu binlerce kişinin mahsur kaldığını açıkladı.

        Ulusal Acil Durum Ofisi Direktörü Ricardo Toro, Termas del Flaco'da selin sürüklediği araçtaki bir kişinin öldüğünü söyledi.

        Başkent Santigo'daki acil durum yetkilileri de şiddetli yağış nedeniyle Santiago Nehri'nin taştığını, suya kapılan iki kişinin cesedinin bulunduğunu belirtti.

        Sele kapılan beş kişinin de kayıp olduğu kaydedildi.

        Santiago Valisi Cladio Orrego, başkent Santiago'nun ana içme suyu kaynağı olan Maipo Nehri'nin selden kirlenmesi nedeniyle 4 milyon kişiye su verilemeyeceğini açıkladı.

        Yetkililer, selden etkilenen bölgedeki restoran ve iş yeri sahiplerine iş yerlerini açmamaları uyarısında bulundu. Okullarda da eğitime ara verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler