Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Valiliği otoparkında geçen kasım ayında meydana gelen patlamaya ilişkin teröristlere yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen 2'si kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, valilik otoparkında 2 sivilin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı 24 Kasım 2016'daki terör saldırısına ilişkin çalışmalar devam ediyor.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı planlayan teröristlere yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen 2'si kadın 9 zanlıyı gözaltına aldı.

        Emniyetteki sorgularının ardından Adana Adli Tıp Birinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        - Terör saldırısı

        Adana'da valilik otoparkında 24 Kasım 2016'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda iki kişi yaşamını yitirmiş, 33 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın yan kolu TAK üstlenmişti.

        Terör saldırısının ardından polis ekipleri bomba yüklü başka bir aracı ise Sarıhamzalı Mahallesi'nde takibe almıştı.

        "Dur" ihtarına uymayan terörist, polis ekiplerinin ateş açması sonucu etkisiz hale getirilmiş, araçta yapılan incelemede bulunan bombalar ekiplerce imha edilmişti.

        Ekipler, bu araçtaki patlayıcılardan elde ettiği parmak izlerinden yola çıkarak, terör örgütünün sözde Akdeniz metropol sorumlusu "Halo Dayı" kod adlı Eyüp Ç'nin izine ulaşmıştı.

        Operasyonla merkez Seyhan ilçesinde yakalanan ve 13 Şubat'ta tutuklanan Eyüp Ç'nin de aralarında bulunduğu terör örgütünün 81 kişilik Akdeniz yapılanması çökertilmiş, çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirilmişti.

        Eyüp Ç'nin valilik otoparkındaki patlamanın ardından saldırıyı gerçekleştiren ve Suriye'ye kaçtığı tahmin edilen kadın terörist ile aracı satın alan, valilik çevresinde keşif yapan, örgüt üyesine öncülük eden ve olayla ilgisi bulunan 6 terörist ile Gülbahçesi Mahallesi'nde buluşarak Mardin'e götürdüğü tespit edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler