Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, gelir vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin yıllar içinde hiç artmaması nedeniyle çalışanların, yılın ilk aylarında bir üst kazanç dilimine geçtiklerini ve ödedikleri gelir vergisi oranının yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıktığını belirterek, "Böyle giderse önümüzdeki yıllarda maaş zamları memurun cebine girmeden vergiye gidecektir." ifadelerini kullandı.

        Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların elde ettiği gelirin dilimlere ayrılarak her dilime ayrı vergi oranı uygulandığını, gelir arttıkça vergi diliminin yükseldiğini belirtti.

        Gelir vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin yıllar içinde hiç artmaması nedeniyle çalışanların, yılın ilk aylarında bir üst kazanç dilimine geçtiğini ve ödedikleri gelir vergisi oranının yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıktığını hatırlatan Fahrettin Yokuş, "Böyle giderse gelecek yıllarda maaş zamlarının memurun cebine girmeden vergiye gideceğini" savundu.

        Yokuş, TÜİK'in açıkladığı ocak ayı enflasyon rakamının, memurun 6 ay boyunca alacağı yüzde 3'lük zammı daha ilk ayda erittiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

        "Memur ve emekliler enflasyon karşısında yüzde 3 değil, yüzde 0,54 zam almış ve kamuda çalışan 3 milyona yakın memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi, hükümetin tutmayan enflasyon hesapları nedeniyle ekonomik kayba uğrayarak, enflasyon mağduru olmuştur. Aynı zamanda döviz kurlarındaki artış ve temel gıda ürünlerine gelen zamlar, memur ve emeklinin belini bükmüştür. Memur ve memur emeklilerinin alım gücü her gün daha da düşmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler