Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında meslekten ihraç edilen ve açığa alınan kamu görevlilerinin de bulunduğu 3'ü tutuklu 29 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'ndaki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlamalarıyla yargılanan 3'ü tutuklu 29 sanık ile avukatları katıldı.

        Tutuksuz sanıklardan A.O, Sakarya'da üniversitede öğrenimi gördüğü dönemde FETÖ'ye bağlı evlerde kaldığını belirterek, "Maddi imkansızlıklardan dolayı burs da aldım. 2008 yılında Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne atandım. Orada da birkaç kez sohbetlere katıldım. 2014 yılında Samsun'a tayinle geldim. Samsun Memurlar Derneğine gittim. Burada da birkaç kez sohbetlere katıldım." dedi.

        Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone olduğunu aktaran A.O, 17/25 Aralık'tan sonra örgütle bağlantısını kopardığını öne sürdü.

        FETÖ ile bağlantılı olduğu değerlendirilen Samsun Memurlar Derneği ve Ufuk Büro Sen üyesi diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında tutuksuz sanıklara adli kontrol tedbirleri kapsamında imza yükümlülüklerinin kaldırılıp yurt dışı yasağı getirilmesini, tutuksuz sanıklardan F.M.Ş. ile İ.H'nın tutuklanmasını, tutuklu sanıklardan Ü.B, İ.P. ve E.Ö'nün tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ü.B. ve E.Ö'nün tahliyesine, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler