Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı Antalya Şubesi iş birliğiyle hazırlanan 10 tır yardım malzemesi, Haleplilere gönderildi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tırların uğurlanması dolayısıyla belediye önünde tören düzenlendi.

        Burada konuşan Vali Karaloğlu, İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı akmaya devam ettiğini belirterek, "Yanı başımızdaki Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Somali'de, Filistin'de, Arakan'da olup bitenleri ilgisiz şekilde seyredemeyiz. Kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz, onların acısı bizim acımız, onların sorunu bizim sorunumuz. Açlıktan çocuklar ölüyorsa orada, biz de payımıza düşen sorumluluğu alırız." ifadelerini kullandı.

        Karaloğlu, yardım kampanyasına destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara teşekkür etti.

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise insani görevleri arasına bir yenisini daha eklemenin huzur, mutluluk ve onurunu yaşadıklarını kaydetti.

        İhtiyaç sahibi vatandaşlara kentin en ücra köşesinde bile olsa ulaşmaya çalıştıklarını bildiren Türel, "Ama tabii ki dünyanın birçok köşesinde kardeşlerimiz, zalimin zulmü altında maalesef çok zor anlar yaşıyor. Biz sınırlarımızın dışındaki mazlumlara da sahip çıkmak adına görevlerimizi ihmal etmemeye çalışıyor ve bu noktada elimizden gelen desteği gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Daha önce Halep'e battaniye, soba, ilaç, kuru gıda ve çocuk maması gibi farklı malzemelerin bulunduğu 9 tır insani yardım gönderildiğini belirten Türel, bugün yola çıkan 10 tırlık ikinci konvoyda daha çok yakacak ve gıda maddesi bulunduğunu bildirdi.

        Konuşmaların ardından yardım konvoyu, dualar eşliğinde uğurlandı.

        Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İl Müftüsü Osman Artan, Hayrat Vakfı Antalya Şube Başkanı Süreyya Saltık ve belediye personeli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler