Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, "Mülteci krizi olarak tanımladığımız şey aslında insani bir felakettir ve bu felakete Türkiye, Almanya ve uluslararası toplumla birlikte karşı koyabiliriz." dedi.

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Erdmann, yaptığı konuşmada, Gaziantep'in Suriyeli sığınmacıların kabulü noktasında model bir şehir olduğunu belirtti.

        Kentin 400 bini aşkın sığınmacıyı kabul ederek, onların uyum sağlaması konusunda örnek model haline geldiğini ifade eden Erdmann, şöyle konuştu:

        "Mülteci krizi olarak tanımladığımız şey aslında insani bir felakettir ve bu felakete Türkiye, Almanya ve uluslararası toplumla birlikte karşı koyabiliriz. Gaziantep'te mülteciler konusunda gerçekten gelecek inşa ediliyor, gelecek yazılıyor, gelecek tanımlanıyor. Gaziantep, bu insani felaketle baş etme konusunda küresel bir merkez haline gelmiştir. Özellikle altını çizmek isterim, Gaziantep büyük bir başarıyla model olma özelliğine sahiptir."

        Fatma Şahin de Büyükelçi Erdmann'ın belediyeye üçüncü kez ziyarette bulunduğunu belirterek, nezaketinden dolayı teşekkür etti.

        Bölgenin ve dünyanın huzuru, barışı için Türkiye ile Almanya'nın geçmişte olduğu gibi sığınmacılar ve göç konularında bir araya gelmesinin sevincini yaşadıklarını dile getiren Şahin, Almanya’nın göç konusunda yarım asırlık tecrübesi olduğunu kaydetti.

        Bu vesileyle Almanya'nın tecrübesinden daha fazla istifade etme ve bu insani sorun konusunda yapılabilecekleri değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

        "O yüzden Sayın Almanya Başbakanı Angela Merkel’in en fazla ziyaret ettiği ülke de Türkiye oldu. Sayın Başbakanımızla Almanya’da yeniden bir araya gelme fırsatı oluştu. Dolayısıyla hem liderlerimiz en üst düzeyde bu çalışmayı yaparken, biz de bu altyapıyı daha nasıl kuvvetlendirebiliriz, birlikte ne yapabiliriz diye yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

        Büyükelçiden "Şimdi Gaziantep Zamanı" sloganıyla başlatılan kampanyaya destek isteyen Şahin, bu kampanyayla bölgenin yeniden hareketlendirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler