Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Zeka Vakfı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TÜBİTAK ve İş Bankası desteğiyle bu yıl 22'incisi düzenlenecek, "Türkiye Zeka Oyunları Yarışması OYUN 2017"nin 1 Mart Çarşamba günü başlayacağı bildirildi.

        Türkiye Zeka Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, düşünme ve problem çözme becerilerini artırmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, yaş ve eğitim sınırlaması olmadan, okuma yazma ve matematikte dört işlem becerisine sahip herkes katılabilecek.

        "Minikler", "Çocuklar", "Gençler" ve "Yetişkinler" olmak üzere dört kategoride düzenlenecek yarışmada, eleme, yarı final ve final sınavları 4'ü ortak olmak üzere toplam 10 sorudan oluşacak.

        Yarışmadaki sözel, sayısal, görsel ve mantık alanlarındaki orijinal zeka soruları Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanacak.

        Her kategoride ilk üç yarışmacının ödüllendirildiği yarışmada toplam 30 bin lira ödül dağıtılacak. Ön eleme sınavı ve kayıtlar çarşamba günü www.tzv.org.tr sitesinden online olarak başlayacak ve 29 Mart'a kadar devam edecek.

        Yarışmaya başvuran katılımcılar bu süre içinde www.tzv.org.tr üzerinden soruları yanıtlayabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler