Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü sebebiyle "Modern Zamanda İnsan Trajedisi Hocalı Katliamı" adlı panel düzenlendi.

        Kars Valiliği, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu, Kars Belediyesi ve KAÜ işbirliğiyle Hocalı Katliamı'nın 25'inci yıl dönümü kapsamında KAÜ Veterinerlik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panel, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

        Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla devam eden panelde konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Hocalı'da bir gecede aralarında, çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 613 kişinin şehit edildiğini söyledi.

        Bu trajediyi "Sesimize ses verenler" adlı şiir yarışmasıyla dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirten Guliyev, "Sesimizi dünyaya duyurmaya çalıştık, kendi çabamızla 'damlaya damlaya göl olur' hesabıyla bizimde çorbada tuzumuz olsun istedik." dedi.

        Guliyev, Hocalı Katliam'ının geniş coğrafyada bilindiğini anımsatarak, "Hocalı Katliamı'nı anlatan şiir yarışması düzenledik ve çok geniş coğrafyalarda sesimize ses verdiler. Hocalımızı tanıyanların sayısının ne kadar çok olduğuna ve bizlere destek olanların ne kadar geniş bir coğrafyada yayıldığına şahit olduk. Geniş coğrafyadan sesimize ses vermiş oldular." diye konuştu.

        KAÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hacali Necefoğlu'nun yönettiği panelde, Azeri ve Türk akademisyenlerce Hocalı Katliamı'na ilişkin sunumlar yapıldı.

        Sunumların ardından 8 ülkeden 177 şairin katıldığı "Sesimize Ses Verenler" adlı uluslararası şiir yazma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

        Programa, Kars Belediye Başkanı Vekili Yakup Yıldız, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve kentteki çeşitli kurumların temsilcileri ile öğrenciler de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler