Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 44'ü tutuklu 64 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına devam edildi.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde oluşturulan salonda görülen davanın duruşmasına sanıklar, avukatları, sanık yakınları ve tanıklar katıldı.

        Duruşmada dinlenilen tanıklardan 11. Komando Tugay Komutanlığında ikmal astsubay olan Elvan Tokmak, o gece haber merkezinde nöbetçi olduğunu belirterek, 15 Temmuz'da saat 19.00-20.00 sıralarında eski kurmay başkanı yarbay Fahrettin Demir'in yanına çağrıldığını kaydetti.

        Demir'in herhangi bir mesaj gelecek olursa direkt kendisine ulaştırmasını istediğini belirten Tokmak, Demir'in "Gelen mesajı nöbetçi amir de bilmeyecek, Ege Ordu Komutanlığına dahi haber vermeyeceksin" dediğini kaydetti.

        Tokmak, Harekat Merkezi nöbetçisi Aysel Çınar Astsubay'ı Ege Ordusu nöbetçi amiri olduğunu söyleyen kişinin aradığını kendisinden duyduğunu ifade ederek, "Emir komuta zincirinin kırıldığını, tugay komutanına Çardak'a giden birliğini geri çekmesi gerektiğinin iletilmesinin istendiği, bu bilgiyi de not halinde tugay komutanına ilettiğini kendisi bana söylemişti." dedi.

        Tanıklardan 11. Komando Tugay Komutanlığında görev yapan Astsubay Aysel Çınar da, harekat merkezinde nöbetçi olduğunu, haber merkezi nöbetçisi Elvan Başçavuş'un kendisini arayıp yanına çağırdığını belirterek, "Saat 02.00-02.30 civarında Ege Ordu Komutanlığı harekat merkezinden bizim harekat merkezimizi aradılar. Araç çıkışı olmaması ve kendilerinden habersiz bir şey yapılmamasını söylediler. Ben bu durumu not alarak tugay komutanına ilettim kendisi koridorda idi, kafasını salladı herhangi bir şey söylemedi." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, dinlenecek tanıkların hepsinin ifadesi alınmadığı için duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

        - İddianame

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve FETÖ'ye üye olmak" suçlarından açılan davada, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 44' tutuklu 64 sanık hakkında, Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarının ilgili maddeleri gereğince üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler