Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, aralarında Karasu İlçe Müftüsü M.A. ve Serdivan İlçe Müftüsü Ö.Y'nin de bulunduğu 20 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        Tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan 20 şüpheliden öğretim görevlisi Gökhan Y. memurlar Murat D, Ubeydullah Y ve Büşra A. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları iddiasıyla aralarında Karasu İlçe Müftüsü M.A. ve Serdivan İlçe Müftüsü Ö.Y'nin de bulunduğu 10'u 22 Şubat'ta, 10'u da hafta sonu olmak üzere 20 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler