Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te, El Ezher Üniversitesi mezunu olduğu gerekçesiyle 28 Şubat sürecinde öğretmenlik görevine son verilen Eşref Yontaş, öğrencilerinden ve mesleğinden koparıldığı 4 yılın üzüntüsünü yaşıyor.

        El Ezher Üniversitesinden mezun olduktan sonra 1987'de önce Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine atanan, ardından Giresun'a giden Yontaş, 1991'de Siirt İmam Hatip Lisesinde göreve başladı.

        28 Şubat sürecinde görevden alınan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde evrak memuru olarak görevlendirilen Yontaş, öğrencilerinden ayrı geçen yıllarda yaşadığı mağduriyeti AA muhabirine anlattı.

        Yontaş, El Ezher Üniversitesinde yokluk içerisinde, çok zor şartlar altında büyük umutlarla eğitimlerini tamamladıklarını ancak büyük bir sevgiyle yürüttükleri görevlerinden uzaklaştırıldıklarını belirtti.

        "28 Şubat'ta yaşanan postmodern darbe süreci Müslümanlar üzerinde çok olumsuz etkilere neden oldu." diyen Yontaş, 28 Şubat sürecinde kendisinin de bulunduğu 400 kişinin bir tek imzayla görevinden alındığını söyledi.

        Yontaş, çok sevdiği mesleği öğretmenlikten ve öğrencilerinden koparılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde evrak memuru olarak atandığını, bu süreci unutmanın mümkün olmadığını dile getirerek, mağduriyet yaşadığı yılların okul ve öğrencilerine duyduğu özlemle geçtiğini aktardı.

        - "Allah bu süreci bir daha hiç kimseye göstermesin"

        Yaşadıklarını "Mahkemeyi kazandığım halde asıl mesleğim öğretmenliğe başlatmadılar. Bir kişinin öğrencilerinden, okulundan koparılması hakikaten çok zordur. Bu süreçte okulum ve öğrencilerim burnumda tüttü. Allah bu süreci bir daha hiç kimseye göstermesin." ifadeleriyle dile getiren Yontaş, şöyle devam etti:

        "AK Parti iktidara geldikten sonra dosyamı Milli Eğitim Bakanlığına verince bu zulüm, haksızlık sona erdi. İnsan, bu yapılanlar karşısında eziklik hissediyor. O dönem mahkemelerde, 'Eğer ben hainlik yaptıysam eğer evlet malını çaldıysam veya başka bir şey yapmışsam beni görevden alıp cezaevine koyun.' dedim. Ancak haksız bir şekilde görevimden alınmak zoruma gitti."

        Yontaş, İslam ve fen bilimleri üzerine eğitim veren El Ezher Üniversitesi mezunu olmasının mahkemelerde bir suç unsuru gibi gösterildiğini ileri sürerek, "Mahkemede, 'Eğer ben İsrail, Avrupa veya Amerika'dan mezun olmuş olsaydım böyle mi olacaktı?' dedim. Neden oralarda okuyanları görevden almadılar da sadece Arap ülkelerinde İslami bilimleri okuyanları aldılar? Siirt'te tek Arapça yeminli tercümandım. Mahkemeye, karakola ihtiyaç duyulduğunda beni çağırıyorlardı. Hain olsaydım beni neden çağırsınlar ki?" şeklinde konuştu.

        - Başörtülü öğretmenlerin mağduriyeti

        Eşref Yontaş, başörtülü öğretmenlerin de 28 Şubat sürecinde çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

        Bazı öğretmenlerin başörtüsü nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını kaydeden Yontaş, "O süreçte öğretmenler ders işlerken başörtülü öğretmenler pencereden bakıyordu. Bir müfettiş geldiği zaman ağlıyorlardı. Adeta nöbetleşe pencerede bekliyorlardı. Müslümanlar üzerinde çok zor bir süreçti." şeklinde konuştu.

        Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesinde çok sevdiği öğretmenliği sürdüren Yontaş, bir daha o süreçlerin yaşanmamasını diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler