Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesinin turizm planlamasına yönelik strateji ve eylemlerle ilgili Ortahisar Belediyesinin öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde "Ortahisar Kent Merkezi Stratejik Turizm Planlaması" protokolü imzalandı.

        Kentteki bir otelde düzenlenen imza törenine, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cenap Sancar, KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Beyazlı ile çok sayıda ilgili katıldı.

        Törende konuşan Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu, protokolün hayırlı olması dileyerek yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

        Kentlerin bir kimlikleri olduğuna işaret eden Hatipoğlu, şöyle devam etti:

        "Trabzon, Türkiye'deki en kimlikli kentlerden birisidir. Dolayısıyla bu yönüyle aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasıyla müthiş bir kent. Eğer ortaya çıkacak güzellikleri tam olarak yansıtabilirsek birinci hedef kendimiz için bunları yapıyor olmamız, içinde yaşadığımız kentin nasıl olması gerektiğinin hayalini kuruyoruz ve turist için değil de daha çok kendimiz için yapmalıyız. Bu noktada bu bilincin ortaya çıkarılması ve zenginleştirilmesi için, içinin doldurulması hem de bu kültürel mirasın ortaya konulması çok önemli. Bu noktada bu protokol ve çalışma çok büyük anlam taşıyor."

        - "Trabzon doğal ve tabii zenginlikler açısından çok önemli bir konumda"

        Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise bazı coğrafyaların kendine özgü özellikleri olduğunu anlatarak bu özelliklerin o coğrafyalara anlam ve zenginlik kattığını anlattı.

        Trabzon'un da doğal ve tabii zenginlikler açısından çok önemli bir konumda olduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi:

        "O nedenle bu yönleri itibariyle ele aldığımızda 4 bin yıllık kadim bir tarihi medeniyetlerin akıp geçtiği ve muhteşem tabii güzellikleriyle öne çıkan bir şehrin evlatları olarak kendi özelliklerimizi öne çıkan bu zenginliklerimizi daha bir farkına varıp bu şehrin menfaatine adımlar atmalıyız diye düşündük ve düşünüyoruz."

        Genç, bölgeye gelen Suudi Arabistanlı turist sayısının arttığına işaret ederek "2011-2012 yıllarında 30-40 binlerden gelen sayı darbe girişimi olmasına karşın çok ciddi sıkıntılar yaşamasına rağmen, geçen yıl 450 bin civarındayken bu yıl 600 binlere doğru gidiyor. Bu da çok memnuniyet verici. Böyle bir potansiyele karşılık kentin var olan özelliklerini öne çıkaracak adımlar atılması lazım." dedi.

        Göreve geldikleri andan itibaren turizme dönük adımlar attıklarını aktaran Genç, şöyle konuştu:

        "Bu hayallere hizmet edecek olan hem sivil toplam, hem de çok dinamik bir üniversitemiz var. O nedenle dedik ki bundan sonra Ortahisar Belediyesi, Büyükşehir Belediyemiz, valiliğimiz, bakanlığımız şehre bu anlamda hizmetler yapıyor olmakla bu işi artık biraz daha profesyonelce ele alıp bir vizyon doğrultusunda hareket ettirmenin Trabzon adına önemli olduğu düşündük ve bu manada da KTÜ'deki hocalarımızın çalışmalarını bir protokolle resmileştirelim, bundan sonra atacağız adımları planlı, programlı ve bir disiplin altında atıp yolumuza devam edelim."

        Genç, ayrıca ciddi çalışmalar sonucu Mağmat diye tanımlanan Geçit Köyü'ndeki 600 dönümlük arazinin de Tarım Bakanı Faruk Çelik ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da desteğiyle Ortahisar Belediyesine tahsis edildiğini de vurguladı.

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu ise kültür ve turizmin sadece Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bırakılacak kadar küçük bir olgu olmadığını, şehrin temel dinamiklerinin birlikte yapabilecekleri bir olgu olduğunu bildirdi.

        Yapılacak çalışmanın da bu açıdan önemine değinen Ayvazoğlu, "Çalışmanın aslı amacı şehrimize gelen turistin memnuniyet oranını artırmak ve ürün çeşitliliğini ortaya koymaktır. Yapılacak stratejik planla birlikte hem ürün çeşitliliği artacak, bunun neticesinde memnuniyet oranı da artarak şehrimizde hem kalım süresi hem de gelen turistin şehirden memnun bir şekilde ayrılması sağlanacaktır." diye konuştu.

        Ayvazoğlu, tanıtımın da önemine işaret ederek, bunun da yine şehrin temel kurumlarıyla bir araya gelinerek yapılması gerektiğini ifade etti. Proje üretiminin öneme de değinen Genç, bunun için de profesyonelliğin önemli olduğuna dikkati çekti.

        DOKA Genel Sekreteri Adıyaman da yapılan çalışmanın önemini vurguladı.

        KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sancar ile KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Beyazlı tarafından katılımcılar proje hakkında bilgilendirildi.

        Konuşmaların ardından, protokol imzalandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler