Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, yıkımına başlanan Maltepe Havagazı Fabrikası'nda, halkın ve işçilerin sağlığının tehlikeye atılmaması için asbest maddesine karşı önlemler alınarak, muhafaza ve izolasyon çalışması başlatıldı.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kaldırılma işlemlerine başlanılan Maltepe Havagazı Fabrikası'nda, yıkım sırasında oluşabilecek asbest sızıntısına karşı önlemler alındı. İlk etapta asbest bulunmayan, garaj ve depo bölümünün yıkımı gerçekleştirildi.

        Asbestli elektrik santrali binasının etrafına gerilen filenin dış kısmı, lif halindeki asbestin dışarı çıkmadan yapışması için mavi bir branda ile kapatıldı. Uygulamayla asbestin havaya karışarak yayılması engellenmiş olacak.

        Muhafaza ve izolasyon çalışmalarının ardından, alanında uzman ve lisanslı asbest söküm ekipleri, fabrikanın elektrik santrali bölümünde asbestle temas eden parçaları söküp, üzerindeki asbestli tozları vakumlayarak ambalajlayacak.

        Sökülen parçalar özel bir şekilde ambalajlandıktan sonra yine lisanslı ve özel kamyonlara yerleştirilecek. Sökülen asbestli parçalar, lisanslı şoförlerin kullandığı özel taşıma lisansı olan kamyonlarla İzmit'te bulunan bir firmaya götürülerek burada imha edilecek.

        Fabrikada bulunan asbestli alan tamamen kontrol altına aldıktan sonra söküm işlemleri sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler