Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Gönüllü katıldığı Fırat Kalkanı Harekatı'nda, arkadaşlarını kurtarmak isterken uğradıkları saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Kadir Kolo, "İyileşirsem, kolumu eskisi gibi kullanırsam harekata tekrar katılmak isterim. Arkadaşlarımın yanında olmak ve onları yalnız bırakmamak istiyorum." dedi.

        Fırat Kalkanı Harekatı'nda, yaklaşık 2 ay önce El Bab'taki Hastane Tepesi'ne operasyona giderken yaralanan arkadaşlarına yardım ettikleri sırada saldırıya uğrayarak yaralanan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Kadir Kolo'nun Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki tedavisi devam ediyor.

        Sağ kolunda doku kaybı ve kırıklar bulunan Kolo'ya, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından doku nakli yapıldı.

        Hastanede sağ koluna platin takılacağı belirtilen Kolo'yu Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu ziyaret etti. El Bab gazisine "Geçmiş olsun" dileğinde bulunan Karaloğlu, "Allah korumuş. Milletin duasıyla inşallah iyileşeceksin." dedi.

        Karaloğlu'nun, "El Bab'ta sıkıntı kalmadığını" belirtmesi üzerine Kolo, "El Bab'ı aldık, artık sıra Rakka ve Münbiç'te." diye konuştu.

        Karaloğlu, Kolo ve annesi Zöhre Kolo ile bir süre sohbet etti.

        - "Arkadaşlarımız için ölümü göze aldık"

        Kolo, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugayı'nda görev yaparken gönüllü olarak El Bab'a gittiğini söyledi.

        Yaklaşık 25 gün buradaki operasyonlara katıldığını anlatan Kolo, "Hastane Tepesi'ne operasyona gittiğimizde arkamızdaki tankı vurdular. Arkadaşlarımızı çıkarmak için geriye döndük. O esnada roketle bizi de vurdular. Beklemediğimiz anda oldu olay. Kendimizi tahliye ettik ve güvenli bölgeye geçtik. Arkadaşlarımızı kurtarmak için hiçbir tereddüt etmedik. Orada arkadaşınız, kardeşiniz yanınızdaysa aklınıza ölüm gelmiyor. Arkadaşlarımız için ölümü göze aldık." dedi.

        Koluna platin takıldıktan sonra fizik tedaviye başlayacağını kaydeden Kolo, "İyileşirsem, kolumu eskisi gibi kullanırsam harekata tekrar katılmak isterim. Arkadaşlarımın yanında olmak ve onları yalnız bırakmamak istiyorum. El Bab'ta bulunmamız doğru. Komşunuz ne kadar tehlikedeyse siz de o kadar tehlikedesinizdir. Ülkemiz de oradaki sıkıntılardan rahatsız olacaktı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler