Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olma suçlamasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yusuf Bayındır ve avukatı katıldı.

        Kimlik tespitinin ardından sanığa hakkındaki iddia ve suçlama hatırlatıldı.

        Bayındır savunmasında, üzerine atılı suçlamaları reddederek, cep telefonuna ByLock programı indirmediğini ve kullanmadığını, terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmadığını savunarak tahliyesini istedi.

        Cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, "örgütün hiyerarşisinde yer almamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçlamasından ve yurt dışında bulunan FETÖ okuluna para gönderdiği tespit edilen Bayındır'ı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarı değerlendirilen sanığın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi.

        Diğer bir davada aynı suçlamayla yargılanan tutuklu sanık polis memuru Mustafa K. de Bolu'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

        Hakkındaki suçlamaları reddeden Mustafa K, ByLock indirmediğini ve kullanmadığını ileri sürerek suçsuz olduğunu ve beraatını istedi.

        Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler