Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de kamu kurumları, ekonomik tesisler ile önemli kişilere yönelik eylem yapmak üzere kente geldiği belirtilen terör örgütü PKK üyesi ile ona yardım, yataklık yaptığı iddia edilen şüphelilerden 5'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri ile Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK üyesi M.S'nin (23) Şırnak kırsalından eylem için Mersin'e geldiği bilgisine ulaştı.

        M.S'nin gittiği yerleri takibe alan ekipler, merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde saklandığı eve operasyon düzenledi.

        Operasyonda yakalanan zanlı sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Yapılan incelemede, Irak'ın kuzeyinde bomba eğitimi alan M.S'nin kentteki ekonomik tesisler, kamu kurumları ve önemli kişilere yönelik eylem için Mersin'e geldiği belirlendi.

        Öte yandan, soruşturma çerçevesinde genişletilen operasyonda M.S'ye yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen A.K, H.A, M.Z.B, H.A, R.Ş, S.E. ve B.E'yi gözaltına alındı.

        M.S. ve diğer 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorguların ardından hakim karşısına çıkan şüphelilerden terör örgütü PKK üyesi M.S. ile A.K, H.A, M.Z.B, H.A ve R.Ş. tutuklandı. S.E. ile B.E. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler