Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova'da önceki gün oynanan Süper Amatör Lig maçında takım arkadaşıyla çarpışması sonucunda dili boğazına kaçan Çınarcık Belediyespor'un kalecisi Orhan Yıldız, hayatta kalmasını rakip takımın oyuncularına borçlu olduğunu söyledi.

        Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev sahibi Sultaniyespor'un 1-0 kazandığı karşılaşmanın 56. dakikasında köşe vuruşundan gelen topa müdahale ettiği sırada takım arkadaşıyla çarpıştığını ve ondan sonrasını hatırlamadığını belirtti.

        Ölümden dönen futbolcu, sahada kendisine ilk müdahaleyi rakip takımın kalecisinin yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Köşe vuruşu yapıldı. Köşe vuruşu yapılınca ben ön direkte adam bulunduruyorum. Top geldiği sırada bizim takımdan 2 numaralı formayı giyen Fatih arkadaşımla çarpıştım. O andan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Arkadaşlarımın bana anlattığına göre Fatih ile çarpıştıktan sonra düştüğüm anda dilim boğazıma kaçmış. Orada ambulans da yok. Ambulans biraz gecikti. Rakip takım kalecisi Kerim Koçgündüz ve bazı oyuncu arkadaşlar hemen gelip müdahale etmişler. Dilimi çıkarmak için bayağı bir uğraşmışlar. 15 dakika sonra da ambulans geldi ve hastaneye kaldırıldım. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Ağzımı açmaya çalışırken çenemi zorladıkları için biraz zedelenme, ağrı var."

        - "Eskiden ambulans gelmeden maç başlamazdı"

        Yıldız, amatör küme maçlarına biraz daha önem verilmesi gerektiğini söyledi.

        Karşılaşmalarda sağlık görevlilerinin ve bir ambulansın bulunmasının şart olduğunu vurgulayan Yıldız, "Eskiden ambulans gelmeden maç başlamazdı. Sadece bana olacak bir şey değil. Yarın başka bir arkadaşımız kalp krizi geçirir, ambulansların her zaman statlarda olması lazım. Sahadaki sağlık görevlilerinin daha eğitimli olması lazım. En büyük şansım rakip takım oyuncularının müdahale etmesi. Rakip takımda daha profesyonel oyuncular vardı. Onların müdahalesiyle şu anda ayaktayım." ifadelerini kullandı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler