Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR(AA) - Ressamlar Süleyman Şahin ve Bayram Saltabaş, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki bir köyde hizmet veren Savcılı Huzurevinde yaşlılarla bir araya geldi.

        Savcılı Büyükoba köyündeki huzurevinden aldıkları davet üzerine köye gelen "Ressam Bayro" ve "Çoban Ressam" lakaplı Saltabaş ve Şahin, Savcılı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezinde yaşlılarla resim çalışması yaparak bu sanatın inceliklerini anlattı.

        Kişisel 107 sergisi ve dünyanın çeşitli yerlerinden 12 binden fazla tablosu bulunan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce Dünya Ressamlar Günü'nün kutlandığını belirterek, kendilerinin de huzurevinde yaşlılarla buluşmayı arzu ettiklerini söyledi.

        Kalabalık ortamlardan uzak, doğanın içinde sakin bir yerde bulunan huzurevinde yaşlılarla bu özel günü paylaşmak istediklerini dile getiren Şahin, "Sevgiye, ilgiye muhtaç insanlara moral vermek istedik. 10 yıldan bu yana Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kutladığımız Ressamlar Günü'nü 2006 yılında Kayseri’de dünyaya ilan ettik. Çağrımız, dünyanın bazı yerlerinde kabul gördü ve kutlanmaya devam ediliyor. Bizler yaşadığımız sürece bu günü kutlamaya devam edeceğiz." dedi.

        Yurt içinde ve dışında 50’den fazla sergisi bulunan Saltabaş da ressamlar olarak hatırlanmak istediklerini söyledi. Saltabaş, "Ressamlar olarak yüzyıllardır çektiğimiz çilelerin ödülü olarak bizlerin de yılda bir gün hatırlanmamız gerektiğini düşündük. Fazla bir şey istemiyoruz. Sadece hatırlanmak, ilgi ve eserlerimizin kıymetinin bilinmesini istiyoruz." diye konuştu.

        Huzurevinde bulunan yaşlılara, yaptıkları resimlerle hayal dünyalarını yansıtmayı arzu ettiklerini vurgulayan Saltabaş, "Tüm ailelere sesleniyorum, anne ve babaları koruyun, onları hiçbir zaman dışlamayın. Ayrıca devletimiz de bu tür yerlerin sayısını arttırıp destek versin, kimseyi açıkta bırakmasın." dedi.

        Huzurevi sakinleri ise ressamların ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, onlarla resim çalışması yapmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

        Ressamlar Şahin ve Saltabaş, yaptıkları resimleri huzurevi sakinlerine hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler