Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, işverenleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine katılmaya davet etti.

        Yücelik, yaptığı açıklamada, ülkenin gücüne, geleceğine güvenen ve bu yolda özveriyle çaba gösteren iş dünyasının, zorlu bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde elini taşın altına koyarak, sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

        Özel sektörün samimiyeti, hükümetin de desteği ile bu istihdam seferberliğinin başarıya ulaşacağına inandığını vurgulayan Yücelik, "Erzurumlu ve diğer işverenleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına çağrısıyla başlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin oda ve borsalarla birlikte yürüttüğü istihdam seferberliğine katılmaya davet ediyorum. Devlet ve özel sektör omuz omuza verip bu konudaki hedefi yakalayabilir. İstihdam ve üretimde arzu ettiğimiz hedeflere ulaştığımızda, bu durum ekonomik istikrara da ciddi katkılar sağlayacaktır." diye konuştu.

        Türkiye'ye yatırım yapan ve istihdam sağlayanların kazançlı çıkacağına olan inancını yineleyen Yücelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB'un iş dünyasına yeni fırsatlar sunduğunu kaydetti.

        Yücelik, "İstihdam seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların, bir yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Ayrıca, bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi yine İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak istihdam seferberliğine katılan her işverenimiz, hem işini ve işgücünü geliştirecek hem de Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparak, kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler