Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli para transferi yapmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan eski öğretmen Muhammed Lütfi Bayrak'a, "silahlı terör örgütüne üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muhammed Lütfi Bayrak ile sanık avukatları katıldı.

        Esas hakkındaki son mütalaası sorulan cumhuriyet savcısı da sanığın Aktif Eğitim Sendikasına üyeliği, Bank Asya'daki hesap hareketlerinin süresi ve niteliği ve haklarında soruşturmaları devam eden çok sayıda şüpheli ile görüşmelerinin olmasından dolayı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

        Sanık avukatı Faruk Terzioğlu, yaptığı savunmada, sanığın Bank Asya'ya 132 gram altın yatırmasının söz konusu olduğunu, başka bir şey olmadığını ve söz konusu yatırımın terör örgütü liderinin talimatı doğrultusunda yatırıldığı yönünde bir talimat olmadığını söyledi.

        Darbe öncesinde bankada resmi kurumların hesaplarının olması ve TMSF'nin destekte bulunmasının terör örgütü üyeliğine bağlantısı olmadığının görüldüğünü aktaran Terzioğlu, şunları ifade etti:

        "Milli Eğitim Bakanının Aktif Eğitim Sendikasına üyeliği teşvik etmesi yönünde talimat vermesi, üyelik aidatının karşılanacağı ve diğer sendika üyelerine kıyasla 45 lira fazla para alması yönünde vaatlerinin olmasının üyelikle bağlantısı hakkaniyete aykırı olacaktır. Bir otelde konaklama, devletin desteklediği sendikaya üye olma ve bankaya para yatırmakla üyeliği izah edemiyorum. Bunların hukuki dayanağı yoktur."

        Son sözü sorulan sanık Bayrak, "Hiçbir zaman terörist olmadım. Vatanımdan nefret etmem için 7 ay boyunca her şey yapılmasına rağmen ben yine de nefret etmedim. Kararınıza saygılıyım." dedi.

        Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgüt ile irtibatlı olduğu öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmen Muhammed Lütfi Bayrak'ın 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli para transferi yaptığı anlatılıyordu.

        Bayrak'ın örgütle ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı belirtilen iddianamede, sanığın örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğu kaydediliyordu.

        İddianamede, Bayrak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler