Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), ''Tosca'' operasını sergiledi.

        İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin eseri, Samsunlu opera tutkunlarına Lorenzo Castriota'nın orkestra, Mikhail Iskrov'un koro şefliğiyle sunuldu.

        Haldun Özörten'in rejisiyle sahnelenen, dekor tasarımı Nihat Kahraman'a, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, ışık tasarımı ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait olan eserde, Napolyon devrinde yaşayan Cavaradossi ve Angelotti'nin hikayesi dönemin, tarihsel ve politik fonunda anlatıldı.

        Tosca'yı Mine Kurtoğlu'nun, Mario Cavaradossi'yi Ari Edirne'nin, Baron Scarpia'yı Tamer Peker,'in Cesare Angelotti'yi Sabri Doğan'ın, Çapanoğlu Zangoç'u Umur Sevim'in, Spoletta'yı ise Cumhur İbili'nin canlandırdığı eserde Eray Dönmez, Ali İbrahim Tuluk ve Esra Arslantürk de diğer rolleri üstlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler