Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfınca Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki ailelere temizlik malzemesi, bebek bezi ve un yardımı gönderildi.

        Avrasya Vakfı Suriye Yardım Koordinatörü Abdurrahman Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki ihtiyaç sahibi ailelere desteklerinin sürdüğünü söyledi.

        Halep'ten tahliye edilerek İdlib kırsalına gelen ailelerin sıkıntılarını da gidermeye çalıştıklarını anlatan Dede, ailelere, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan er Uğur Korkmaz'ın anısına yardım gönderdiklerini bildirdi.

        Dede, "Bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin kullanımı için 50 bin bebek bezi, 12 ton un, 500 havlu ve 2 bin temizlik malzemesi gönderiyoruz. Yardımlarımızı artırarak devam ettireceğiz." diye konuştu.

        Daha sonra, yardımların yüklü olduğu 2 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler