Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Suriye'nin Bab bölgesi için yardım çağrısı yaptı.

        Azizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, açlık ve yoksulluğun dayanılmaz boyutlarda olduğu Bab'daki savaş mağdurlarına yardım için Türkiye’ye ve vatandaşlara önemli görev düştüğünü belirtti.

        Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından haftalardır kuşatma altında tutulan ve sonunda DEAŞ’tan geri alınan Bab’da yaşanan acı ve sefaletin herkesin içini burktuğunu ifade eden Azizoğlu, Esed'in zulmünden kaçan milyonlarca Suriyeli’ye Türkiye'nin kucak açtığını hatırlattı.

        Vali Azizoğlu, Erzurum’dan da savaş mağdurları için TIR’lar dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

        "Suriye’de yaşanan insanlık ayıbı, hepimizin malumu. Halep’te yaşanan dramı biliyoruz. Orada yaşayan mazlum insanların yarasını, Türkiye olarak biz sardık. Şimdi benzeri haberler El Bab’dan geliyor. Açlığın ve sefaletin dayanılmaz boyutlarda olduğu, çocuk ölümlerinin giderek arttığı El Bab'a da değerli halkımızın yine fedakarlık göstererek el uzatacağından eminim. Halep'ten sonra El Bab'da da yaraları saracağız."

        Teröristlerin Bab'ı terk ederken her tarafı yakıp yıktığını ve mazlum halkı katlettiğini vurgulayan Azizoğlu, şunları kaydetti:

        "El Bab’da bugünlerde ciddi anlamda yokluk ve sıkıntı yaşandığına dair haberler aldık. Erzurum Valiliği olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde 'El Bab'a el uzatalım' diyerek, yeni bir kampanya başlatıyoruz. Mübarek üç aylara yaklaştığımız şu günlerde, toplayacağımız yardımlarla o mağdur ve mazlum insanların sofralarına bir parça ekmek ulaştırmanın huzur ve mutluluğunu yaşayabiliriz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler