Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da ilkokul öğrencilerinin, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini ve halkın direnişini anlattıkları resim ile maketler sergilendi.

        Merkez Yüreğir ilçesindeki Çukurova İlkokulu öğrencilerinin, öğretmenlerinin de yardımıyla, darbe girişimi gecesi yaşananları kartondan yaptıkları tank ve oyuncak asker maketlerinin yanı sıra resimlerle anlattığı sergi, okulun konferans salonunda açıldı.

        Okul Müdürü Bayram Geyik, yaptığı konuşmada, sergiyi 15 Temmuz şehitleri anısına açtıklarını söyledi.

        Sergide AA muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığını anlatan Geyik, şöyle konuştu:

        "Öğrencilerimizle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde o gece yaşananları yansıtmaya çalıştık. Tankların yollarda gitmesi, insanların tankların önüne yatması, araçların devrilmesi, savaş uçaklarının masum insanları bombalamasını canlandırmaya gayret gösterdik. Bu şekilde o gece yaşananların ne kadar kötü olduğunu çocuklarımıza aktarmaya çalıştık."

        Serginin açılışında, öğrenciler şiirler okudu, sema gösterisi yapıldı.

        Açılışa, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hayati Koca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref İçoğlu, öğretmen ve veliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler