Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da öldürüldükten sonra kesilen kol ve bacağı katı atık bertaraf tesisinde bulunan 27 yaşındaki Songül Erçil'in katil zanlısı hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

        Geçen yıl aralık ayında merkez Sarıçam ilçesinde katı atık tesisinde kesik kol ve bacak bulunması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüpheli Fatih Karaman (37) hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan iddianame hazırladı.

        Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

        Toplam 10 sayfadan oluşan iddianamede vahşice işlenen cinayetin nasıl ortaya çıkartıldığı ve katil zanlısı Fatih Karaman'ın savunmalarına yer verildi.

        İddianamede Fatih Karaman'ın Songül Erçil'i nasıl öldürdüğünü anlattığı ifadesine de yer verildi.

        İfadesinde, bazı söylemleri üzerine tartıştığını öne sürdüğü kadını öldürüp cesedini nasıl parçaladığını detaylı olarak aktaran Karaman, ceset parçalarını çöp konteynerlerine attığını söyledi.

        Çöp arabasının gelip ceset parçalarının bulunduğu çöp konteynerlerini sorunsuz bir şekilde araca boşalttığını kaydeden Karaman, ifadesini şöyle tamamladı:

        "Çöp arabasının ayrılması üzerine rahatladım. Olayı anlattığım S.O. bunları patronum A.Ö'ye anlatacağını söyledi. Ben de 'Anlatma abi bundan bir şey çıkmaz’ dedim. Patronuma benim yanımda anlattı, patronum da bana 'Ortalıkta kan yok leke yok, sen rüya gördün galiba' dedi. Rüya görmediğimi gerçek olduğunu söyledim. Daha sonra patronum zarar görmemek için beni işten kovdu. Uşak'ta üniversitede çalışan ağabeyimin yanına gittim. Ona da olanları anlattım, o da inanmak istemedi. Ağabeyim 'o zaman git polise teslim ol' dedi. Daha sonra Adana'ya gelip teslim oldum. Olayın faili meçhul kalmasını kesinlikle istemedim, eğer istemiş olsaydım olayı S.O, A.Ö. ve ağabeyime kesinlikle anlatmazdım. Kullanmış olduğum alkolden ve ilaçlardan dolayı kendimi kaybettim, bayanın da beni tahrik etmesinden dolayı olay oldu. Kendime geldiğimde çok pişman oldum."

        Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenen Karaman'ın önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

        - Olay

        Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki katı atık bertaraf tesisinde 2016 yılı aralık ayında bulunan kesik kol ve bacağın iki çocuk annesi 27 yaşındaki Songül Erçil'e ait olduğu belirlenmişti. Cinayeti işlediği belirlenen Fatih Karaman gözaltına alınıp tutuklanmış, zanlının kadını öldürdükten sonra cesedini 5 parçaya ayırıp çöpe attığı belirlenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler