Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, dünya ticaretinde yaşanan belirsizliklerin ve gerilemelerin son bulmasıyla 2017'nin ihracat, büyüme ve üretim yönünden olumlu geçeceğine ve yıl sonu hedeflerine ulaşılacağına inandığını belirtti.

        Kocasert yaptığı yazılı açıklamada, TİM verilerine göre Türkiye ihracatının şubat ayında yüzde 5 artarak 11 milyar 296 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ocak-şubat döneminde ise ihracatın yüzde 11 artışla çift haneli artış rakamına ulaştığını hatırlattı.

        Son 4 aydır ihracat artışının aralıksız devam ettiğine dikkati çeken Kocasert, "En son böyle bir tabloyu 2014 yılında görmüştük. Ocak ayında son 49 ayın artış rekoru kırılmıştı. Bu yıl Şubat ayında da yüzde 5'lik ihracat artışının gerçekleşmesi hem sevindirici hem de yılın geri kalanı için umut verici." ifadesini kullandı.

        Denizli'den şubat ayında yapılan ihracatın da geçen senenin aynı ayına göre yüzde 3 artarak 176 milyon dolara ulaştığını belirten Kocasert, kentten ocak-şubat döneminde de yüzde 5 artışla 432 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

        Son iki yıldır dünya ekonomisinde görülen yavaşlamaya bağlı olarak mal talebinin de gerilediğine vurgu yapan Kocasert, şunları kaydetti:

        "2017 yılı için ise dünya ekonomisinde toparlanma ve daha ılımlı bir hava beklenmekte. Çevremizde bulunan ülkelerin birçoğu enerji ve emtia ithalatçısı. Son dönemlerde enerji ve emtia fiyatlarında süregelen gerilemenin son bularak pozitif seyirler kaydetmesi ve 2017 yılı için artışın devam edeceği beklentisinin bu ülkelerin ithalatının yeniden artmasıyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Rusya ile yaşadığımız kriz, özellikle geçen senenin ilk aylarında etkilerini çokça hissettirmişti. Bu krizin aşılmasıyla Rusya'ya olan ihracat kayıplarımız azalarak son bulacak ve ihracatımız artıya geçecektir. Sonuç olarak, 2017'yi ihracatımız için 'Atılım Yılı' olarak belirlemiştik. Dünya ticaretinde yaşanan belirsizliklerin ve gerilemelerin son bulmasıyla, 2017'nin ihracat, büyüme ve üretim yönünden olumlu geçeceği ve yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımız kanaatindeyim."

        İstihdam seferberliğine de değinen Kocasert, 2017'de 300 bin ilave istihdam hedefleri doğrultusunda TİM öncülüğünde çalışmalarının devam ettiğini, Denizlili firmaların bu seferberliğe katkısının üst düzeyde olacağına inandığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler