Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Türk vatandaşları ve Suriyeli sığınmacıların katılımıyla Türkiye-Suriye Kardeşlik Futbol Turnuvası düzenlendi.

        Türkiye'nin en büyük çadır kenti Suruç Konaklama Tesisleri'nde kalan sığınmacılar ile Suruç ilçesinde ikamet eden vatandaşların katılımıyla tesisin halı sahasında düzenlenen turnuvaya, 4'ü Türklerden oluşan toplam 16 takım katıldı.

        Turnuvaya Türk takımları ilk turda veda ederken, finalde sığınmacılardan oluşan Ehli Halep ile Muhibbe takımları karşılaştı.

        Final maçını, Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda sığınmacı izledi.

        Rakibine göre üstün bir oyun sergileyen Ehli Halep, mücadeleyi 3-0 kazanarak şampiyon oldu.

        Karşılaşma boyunca davul zurna eşliğinde tezahürat yapan taraftarlar, tuttukları takıma destek olmaya çalıştı.

        Kaymakam Sinanoğlu, maç sonunda yaptığı konuşmada, tesiste her türlü sosyal etkinliği yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

        Futbolun birleştirici ve bütünleştirici gücünü kullanma amacıyla Türk ve Suriyelilerin katılımıyla turnuva düzenlendiğini belirten Ferhat Sinanoğlu, benzer organizasyonların süreceğini aktardı.

        Oyunculara maç sonunda kupa ve çeşitli ödüller verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler