Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Ressam Recep Sayinç'in padişah portreleri ve saray resimlerinden oluşan "Osmanlı Sanatı" sergisi, Bursa'da açıldı.

        Sayinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Göç Müzesi'nde açılan sergiyi 25 yılda hazırladığını söyledi.

        Resim yapmaya hobi olarak başladığını belirten Sayinç, "Lakin Osmanlı'daki o renk cümbüşü ve el işçiliği beni çok cezbetti ve devam etmeye mecbur oldum. Bu arada eserleri birkaç akademik sanatkar arkadaşa gösterdim. Çok beğendiklerini söylediler. Yurt dışında bazı sergiler açtım, sonrasında da sergiyi Türkiye'ye getirmeye karar verdim." dedi.

        Sergiyi hazırlarken Osmanlı'yı anlatan kitaplardan yararlandığını anlatan Sayinç, "Bu kitaplarda kimi kara kalem kimi renkli resimlere rastladım. Şimdi çizimini yaptığım iki eser daha var. Bunlardan biri, Osmanlı gemilerinin Haliç'teki tersane görünümleri. Hiçbir yerde göremezsiniz, tesadüfen buldum kitapçıda. Onları yapmayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

        Sayinç, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim'in portrelerinin yanı sıra saray ve türbeleri resmettiğini sözlerine ekledi.

        Sanatçının 30 eserinin yer aldığı sergi, 30 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler