Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'te, başlatılan istihdam seferberliği kapsamında istihdamda yüzde 5'lik artış hedefleniyor.

        Vali Süleyman Elban, Bozüyük'teki Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Tesisi'nde gerçekleştirilen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programında yaptığı konuşmada, Türk milletinin ve iş adamlarının her zaman devletinin yanında olduğunu söyledi.

        Devleti yönetenlerin de her şeylerini ortaya koyarak milletle beraber hareket ettiğini ifade eden Elban, "Birçok güçlüğü aştık, birçok sıkıntının üstesinden geldik, yine de tüm sıkıntıları bertaraf etmiş değiliz. Bu nedenle de çeşitli vesilelerle karşılaşılan güçlükleri, sıkıntıları gidermek için değişik programlar ve kampanyalar uygulanmakta. İstihdam seferberliği de bunlardan biri." diye konuştu.

        İstihdam seferberliği çağrısının karşılıksız kalmayacağına inandığını belirten Elban, "İlimizde 46 bin civarında sigortalı çalışan var. Biz, en az yüzde 5'lik bir artış hedefi koyuyoruz. Bu hedefe ulaşmayı bekliyoruz. Devlet, seferberlik ilan ederken tek başına karşı taraftan beklemiyor ve kendisi de destek veriyor." ifadelerini kulandı.

        - "Yatırımlarımız devam ediyor"

        Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz de yurt içinde ve dışında 6 bin 500 kişiyi istihdam ettikleri bilgisini verdi.

        Bozüyük'te ise 3 bin 650 kişiye istihdam sağladıklarını bildiren Aköz, şunları kaydetti:

        "Artan yatırımlarla ve diğer işlerle bu rakamlar daha da büyüyecek. Son yıllarda işçi bulmakta zorlanıyoruz. Türkiye'deki iş gücü, sanayi yerine başka sektörlerde çalışmayı tercih ediyor. Biz kalkınmanın motorunun sanayi olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla iş gücünün sanayide çalışmaya teşvik edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu, sadece teşvikle olacak bir iş değil. İş gücünün niteliğini de artırmak lazım. Burada eğitim, önemli bir rol oynuyor. Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmekten için çok çalışıyoruz. Büyümemiz yüksek, yatırımlarımız devam ediyor. Büyüme demek, yatırım demek; yatırım demek, istihdam demek ve ikisi de büyüdükçe biz de yatırımlarımızı ve istihdamımızı arttıracağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler