Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, devletin vergi yükünü karşılayarak istihdam konusunda elini taşın altına koyduğunu, iş dünyasının da elini taşın altına koyması, sorumluluk alması gerektiğini bildirdi.

        Tefenlili, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında başlatılan "Artı 1 İstihdam Seferberliği" ile ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlayan seferberliğin başarıya ulaşacağına inandığını kaydetti.

        Denizli ekonomisinin, ülkenin lokomotif ekonomilerinden biri olduğunu belirten Tefenlili, "Denizli tekstilin, sanayinin, tarımın önemli merkezlerinden biri durumunda, hedeflenen istihdam rakamlarını sağlayabilecek kapasitede iş alanlarımız mevcut. Denizli iş dünyası olarak başlatılan seferberliğe katkıda bulunmalıyız." ifadesini kullandı.

        Başlatılan seferberlik kapsamında devletin ciddi istihdam teşvikleri verdiğine dikkati çeken Tefenlili, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Belki de dünyada örneği olmayan bir teşvik programı başlattı. İstihdamdaki en önemli sıkıntılardan biri vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu primi gibi maddi yüklerdi. İşverenin brüt ücret maliyetinin yüzde 38'ini vergiler oluşturuyordu. Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği ile bu yükü yıl sonuna kadar devlet karşılıyor. İşveren, istihdama katkı sağlamak amacıyla ilave aldığı her çalışan için bu teşvikten yararlanabilecek. Devletimiz vergi yükünü karşılayarak istihdam konusunda elini taşın altına koymuşsa, iş dünyası olarak bizler de elimizi taşın altına koymak, sorumluluk almak zorundayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler