Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Kale ve Dağbaşı tepelerinde görev yapan askerleri ziyaret etti.

        Vali Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ile PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki kamplardan ülkeye geçişlerini engellemek amacıyla bölgeye hakim tepelerde görev yapan Mehmetçik'e ziyarette bulundu.

        Çukurca 2. Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Albay Mikayil Çelik tarafından karşılanan Vali Toprak, 2 bin 200 rakımlı Kale ve Dağbaşı Tepe üs bölgelerinde son teknoloji silah ve cihazlarla sınırda görev yapan ve adeta kuş uçurtmayan askerlerle bir süre sohbet etti.

        Komutanlardan bölge hakkında bilgi alan Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçik'in bölgede kahramanca görev yaptığını söyledi.

        Bölgede geçen eylül ayının başında şiddetli çatışmaların yaşandığını anımsatan Toprak, şunları kaydetti:

        "Silahlı Kuvvetlerimiz bütün gücüyle buraya yüklendi. Büyük başarı sağladı. Bu bölgeye yollar yapıldı, elektrik, su getirildi. Demir merdivenden yapılan yüzlerce basamakla buraya çıkılıyor. Mühimmatlar, helikopter ve karayoluyla temin edildi. Dağbaşı Tepe, Güven Dağı, Hisar Dağı tamamen Türk Silahlı Kuvvetlerimizce ele geçirildi ve buraya yerleşildi. Kış aylarında da 3-4 metre karda Mehmetçiğimiz buraları bırakmadı. Burada kalmaya devam etti ve bundan sonra da kalacak. Böyle olduğu için de sınırda hem moral olarak hem fiziki olarak giriş-çıkış sona ermiş oldu. Bu da PKK terör örgütü için büyük bir kayıptır. Ben bu vesileyle haklarını ne maddi ne manevi olarak ne de kelime ile ödeyemeyeceğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğimize bir kere daha teşekkür ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler