Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'tan İstanbul'a atanan öğretmen Pınar Demiray'ın başlattığı "Mektuplardan Bir Gönül Projesi''yle iki ildeki öğrenciler arasında kurulan gönül köprüsü 3 yıldır devam ediyor.

        Çukurca Ortaokulunda 4 yıl boyunca yaptığı başarılı çalışmalar, öğrenci ve ilçedeki kadınlarla kurduğu diyalog sayesinde 2013'te ''yılın öğretmeni" seçilen beden eğitimi öğretmeni Pınar Demiray, İstanbul Bahçelievler Mustafa Kemal Ortaokuluna tayin olmasının ardından Silopi ve İstanbul'daki öğrencileri arasında bağ oluşturmaya karar verdi.

        Demiray'ın uygulamaya geçirdiği proje kapsamında her iki okuldaki öğrenciler birbirlerine mektup yazıyor, çeşitli hediyeler gönderiyor.

        Silopi'deki öğrencilerin en büyük arzusu öğretmenleri Demiray ile özlem gidermek için merak ettikleri İstanbul'a gitmek.

        7. sınıf öğrencilerinden Silopili Emrullah Atilla, yaptığı açıklamada, Demiray'ın eski öğrencisi olduğunu belirterek Demiray ve İstanbul'daki öğrencilerine mektup göndermeye devam ettiklerini ifade etti. Atilla, özlemlerini gidermek için ya öğretmenlerinin Silopi'ye gelmesini ya da İstanbul'a gitmeyi istediklerini söyledi.

        Aysel Söndüç, İstanbul'a mektup gönderdiklerini, mektuplarına cevap beklediklerini dile getirdi. "Pınar hocamızı çok özledik. Buraya gelmenizi çok istiyoruz." diyen Söndüç, İstanbul’a sevgilerini yolladığını belirtti.

        - Mektuplar okundu

        Silopi'den gönderilen mektupları alan İstanbul'daki öğrenciler de arkadaşlarına mektup gönderdi.

        Demiray da okula gönderdiği görüntü ile düşüncelerini paylaştı. Projenin 3. yılını kutladıklarını aktaran Demiray, buradaki amacın kültürler arası bir bağ oluşturmak olduğunu anlattı.

        Şırnak’taki öğrencilerini çok özlediğini vurgulayan Demiray, eski öğrencilerini İstanbul’a davet edip öğrencileri ile buluşturmak istediğini belirtti.

        Demiray, "Amacımız daha önce birbirini hiç görmeyen, farklı bölgelerde yaşayan aynı yaş grubu öğrenciler arasında kültürel bir bağ oluşturma, dostluk kardeşlik bağını güçlendirme, sevgi ve hoşgörü kazandırmaktır." ifadelerini kullandı.

        - "Projenin devam etmesini istedik"

        Çukurca Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni İpek Kayar, Demiray'dan sonra okulda göreve başladığına işaret ederek İstanbul ile Silopi arasında başlatılan projeyi sürdürdüklerini bildirdi.

        "Bu projenin devam etmesini istedik. Çocuklarda çok mutlu oldu. Çocuklar İstanbul'u görmek istiyor. Kısmet olursa çocukları oraya götürmeyi düşünüyoruz." diyen Kayar, öğrencilerin mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler