Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de bulunan Hesarek Kayak Merkezi'nde pistlerin uzatılması ve yenilerinin yapılması için master planı hazırlanıyor.

        Kent merkezine 34 kilometre uzaktaki Dikme köyü mevkisinde yer alan, bin 600 metrelik pisti, 70 yatak kapasiteli oteli, teleski ve telesiyeji bulunan merkez için master planı oluşturuluyor.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, yaptığı açıklamada, merkeze kayak sezonunda 80 bini aşkın ziyaretçinin geldiğini söyledi.

        Bu yıl merkeze 100 binden fazla ziyaretçinin giriş yapmasını beklediklerini dile getiren Arıkan, kayak tesislerine ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

        Merkeze kentten ve çevre illerden gelen kayakseverlerin sayısının artmasından memnuniyet duyduklarını anlatan Arıkan, "Bu anlamda tesislerimiz, ulusal düzeyde bir kayak tesisi olma yolunda." dedi.

        Gelecek yıllarda pist mesafelerinin uzatılması ve yeni pistlerin yapılması için master planı hazırladıklarına işaret eden Arıkan, "Kayak merkezimiz, yapacağımız çalışmalarla Türkiye'nin en gözde kayak merkezleri arasında yer alacaktır." dedi.

        Hayata geçirecekleri projelerle kayak merkezini daha çok geliştireceklerini dile getiren Arıkan, "Bakanımız ve valimizin destekleriyle tesisin turizm alanı ilan edilmesi için çalışma başlattık. Burasının turizm alanı ilan edilmesiyle özel sektör yatırımları da gelecek ve vatandaşlara çok daha konforlu imkanlar sunulacak." ifadelerini kullandı.

        Arıkan, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgesel ve uluslararası kayak yarışmalarına ev sahipliği yapmak istediklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler