Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik soruşturmada haklarında dava açılan 10'u tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

        Tutuklu sanıklardan emekli öğretmen Tevfik D, savunmasında, FETÖ'ye üye olduğuna dair hiçbir belge ve bilginin olmadığını savundu.

        Kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirten Tevfik D, "FETÖ üyesi değilim. ByLock kullanmadım. Aktif Eğitim Sendikasının (Aktif Eğitim-Sen) il temsilcisiydim. Sendikanın genel merkezi Bank Asya ile çalıştığı için buradan hesap açtım. Sendikanın, il temsilcisi olduğu dönemde silahlı terör örgütü ile irtibatı olmamıştır. Kırıkkale Eğitimciler Derneğine (KEDER) üyeliğim dışında yöneticiliğim olmadı. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

        Tutuksuz sanıklardan İbrahim B. ise FETÖ'nün içerisinde yer almadığını ve örgüt üyesi olmadığını öne sürdü.

        FETÖ'ye Türkçe olimpiyatlarını düzenlediklerini sırada sempati duyduğunu belirten İbrahim B, "Bu sempatim de milli duygularımdan dolayı oldu. KEDER üyesiydim ancak 2015 yılında istifa ettim. Ayrıca Aktif Eğitim-Sen üyesiydim. Ancak üyeliğimin ileride problem olacağı hiç aklıma gelmedi. ByLock yüklemedim, kullanmadım." dedi.

        Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Zafer C'nin adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi. Dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşma 16 Mayıs'a ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler