Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'da 5 Mart'ta düzenlenecek programına Alman yetkililerce salon verilmemesine ilişkin, "Bizim oradaki etkinliklerimizi, toplantılarımızı iptal ediyorlarmış. Pazar ben yine Almanya'ya gideceğim. Bana emrolan sefere çıkmak, zafer ise Allah'ındır diyoruz. Biz baktık, gördük izin vermiyorlar, kahve kahve, ev ev dolaşırım Almanya'da yine de vatandaşlarımızla buluşuruz kimse merak etmesin" dedi.

        Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 100 milyon lira değerindeki 16 tesisinin temel atma törenine katıldı.

        Denizli'nin AK Parti iktidarında hakkettiği yatırımları aldığını ve Ege Bölgesi'nin "vizyon kenti" olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları söyledi:

        "Bugün 2001-2002 krizi olmasaydı, koalisyon belası ve anayasa kitapçığı fırtatılmasaydı Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi değil 12 ya da 13. büyük ekonomisi Avrupa'nın da 4. büyük ekonomisi olacaktı. Kişi başına milli gelirimiz 11 bin dolar değil, 18 bin dolar olacaktı. Bazı küresel güçler iki arada bir derede kalalım istiyorlar. Türkiye'de güçlü bir iktidar olsun istemiyorlar. Onlar bizim etrafımızda kuzeyde, doğuda, batıda ve çevremizde istedikleri her şeyi yaparken Türkiye kılını bile kıpırdatmasın istiyor."

        - "Bana emrolan sefere çıkmak, zafer ise Allah'ındır"

        Zeybekci, Almanya’da 5 Mart’ta düzenlenecek bir programının Alman yetkililerce iptal edildiğini anımsattı.

        Almanya'ya gideceğini vurgulayan Zeybekci, "Bizim oradaki etkinliklerimizi, toplantılarımızı iptal ediyorlarmış. Pazar ben yine Almanya'ya gideceğim. Bana emrolan sefere çıkmak, zafer ise Allah'ındır diyoruz. Biz baktık, gördük izin vermiyorlar, kahve kahve, ev ev dolaşırım Almanya'da yine de vatandaşlarımızla buluşuruz, kimse merak etmesin. Sebep başka, sen dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yaparak, Afrika, Avrupa ve Asya'daki bütün hava trafiğinin merkezini İstanbul yaparsan, bazı ülkeler artık merkez olmaktan çıkarsa sen de bunlara razı olacaksın. Tavas'ta bir söz vardır, 'Yari güzel olanın başı beladan kurtulmaz.' Ne yapalım bizim de yarimiz güzel, memleketimiz güzel. Böyle şeyler olacak." ifadelerini kullandı.

        - "Birileri artık Türkiye'yi sömüremeyecek"

        16 Nisan'daki halk oylamasını Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Zeybekci, milletin, bağımsızlık ve gelecek nesillerin savaşını verdiğini aktardı.

        Zeybekci, şu değerlendirmede bulundu:

        "16 Nisan'da millet geleceğine ve bağımsızlığına oy verecek. 15 Temmuz gibi hain tuzakların bir daha çıkmaması için bunların kökünü kazıyacak. Birileri artık Türkiye'yi sömüremeyecek. Her seçimden istikrar çıkacak. Kim gelirse yüzde 51 ile gelecek. Bu milli bağımsızlık ve milletin kaderi meselesi. Bu Tayyip Erdoğan seçimi değil. Bu yeni düzenleme Recep Tayyip Erdoğan için değil, herkes ve her doğan için. Bu siyaset meselesi de değil. Bu parti meselesi hiç değil. Milli bağımsızlık, kurutuluş savaşı meselesi. Bazıları artık bir daha Türkiye'yi yönetmeyecek, ülkeyi krize sürükleyemeyecek. Bunun Tayyip Erdoğan ile ne alakası var... Allah uzun ömürler versi ancak o bir fani ama bu düzen bu millet için kuruluyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler