Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yöneltilen "tek adam" eleştirilerine ilişkin, "Asıl şimdi tek adam var. Cumhurbaşkanının onayı olmadan hiçbir şey yapılamaz. Cumhurbaşkanı imzalamazsa taş yerinden oynamaz. Bütün yetki güç onda. Sorumluluk ise başbakanda. Cumhurbaşkanı sorumsuzdur. Şimdi sorumlu ile sorumsuz bir araya getiriliyor. Cumhurbaşkanı yetkileri ile beraber sorumlu hale geliyor." dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bozkurt ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün toplu temel atma törenine katılan Zeybekci, Türkiye'nin AK Parti iktidarında dünyanın 16, Avrupa'nın ise 6'ıncı büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

        Zeybekci, 2001'deki ekonomik krizden ötürü faizlerin aşırı şekilde yükseldiğini anımsatarak, "Bu memlekette bir gecede 46 milyar dolar bu milletin sırtına yüklendi. 2001'deki ekonomik kriz nereden ve nasıl çıktı ? Birbirine anayasa kitapçığı fırlatan başbakan ile cumhurbaşkanından dolayı çıkmadı mı? Türkiye darmadağın olmadı mı, bir gecede yarı yarıya fakirleşmedik mi? Türkiye'de koalisyondan başımıza geldi bu." ifadelerini kullandı.

        Ekonomik kriz döneminde Türkiye'nin vergisinin yüzde 86'sının faiz giderlerine ödendiğini hatırlatan Zeybekci, bugün ise vergi gelirlerinin sadece yüzde 10'unun faize gittiğini, bunu dahi adil bulmadıklarını vurguladı.

        Zeybekci, 2013 yılından sonra Türkiye'de büyük çaplı Marmaray, Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı projelerinin başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Onun için Türkiye çok oldu. Bunun için Gezi olaylarını başlattılar. Ardından 17-25 Aralık operasyonları geldi. Çünkü Türkiye'nin büyümesini istikrarla gelişmesini, dünyada 10 büyük ekonomiden biri olmasını istemediler. Buna müsaade etmemek için her şeyi yapacaklar. İstiyorlar ki Türkiye'nin burnu hafif suyun üstünde kalsın, istedikleri anda batırsınlar istedikleri anda çıkarsınlar. Onlar bu bölgenin haritalarını çizerken Türkiye kendi derdiyle meşgul olsun istiyorlar. Bütün oyun bu."

        - "Cumhurbaşkanı sorumlu hale geliyor"

        Halk oylamasında sunulan cumhurbaşkanlığı hükümetine "tek adam" eleştirisi yapıldığına işaret eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Asıl şimdi tek adam var. Cumhurbaşkanının onayı olmadan hiçbir şey yapılamaz. Cumhurbaşkanı imzalamazsa taş yerinden oynamaz. Bütün yetki güç onda. Sorumluluk ise başbakanda. Cumhurbaşkanı sorumsuzdur. Şimdi sorumlu ile sorumsuz bir araya getiriliyor. Cumhurbaşkanı yetkileri ile beraber sorumlu hale geliyor."

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Denizli için verimli bir günü geride bıraktıklarını, 16 tesisin temelini attıklarını aktardı.

        Türkiye'de en fazla yatırım yapan bakanlıklardan biri olduklarına dikkati çeken Zeybekci, "Sürekli temel atıyoruz, peki bu parayı nereden buluyoruz. Bize gökten altın yağmıyor. Sadece milletten aldığımızı millete hizmet olarak ayırıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz. 3 büyük hortumu kestik. Birincisi faiz lobisiydi, diğeri ihale lobisi, sonuncusu ise ilaç lobisiydi. Milletin parası millette kaldı, bu yatırımlar böyle yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler