Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hepimiz birinci sınıf vatandaş olarak birlikte, kardeşlik hukuku içerisinde yaşayacağız ve terör örgütünün araya girmesine izin vermeyeceğiz. Bu bölgeyi terörize etmesine, huzurun kaçmasına, bu bölgede yatırımların engellenmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

        Şimşek, Cizre Öğretmenevi'nde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hükümet olarak ve devletin çalışanları olarak halkın hizmetinde olduklarını söyledi.

        Bölgenin topyekün kalkınması, insanların bütün haklarını, özgürlüklerini, kimliklerini, dillerini doya doya yaşamaları için ne gerekiyorsa yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, devletin bütünlüğüne yönelen tehditleri de geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de en güçlü şekilde bertaraf edeceklerini belirtti.

        Şimşek, bu nedenle bölücü terör örgütünün mantığının Türkiye'de asla ve asla işlemeyeceğine dikkati çekerek, "Hepimiz birinci sınıf vatandaş olarak birlikte, kardeşlik hukuku içerisinde yaşayacağız ve terör örgütünün araya girmesine izin vermeyeceğiz. Bu bölgeyi terörize etmesine, huzurun kaçmasına, bu bölgede yatırımların engellenmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

        - "En iyi şekilde yaşamanız için ne gerekiyorsa yapacağız"

        Eski dönemlerin geride kaldığını dile getiren Şimşek, bu terör tehdidinin bertaraf edilmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını aktardı.

        Şimşek, barbar bir diğer terör örgütünün de DEAŞ olduğunu, onların Suriye sınırından def ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

        "Teröre asla müsamaha olmayacaktır. Terörle demokrasi birlikte olmaz. Bir daha asla ne kırsalda ne şehirlerde başlarını kaldırmalarına devlet asla izin vermeyecektir. Devlet sizi yalnız bırakmayacaktır. Ve devlet her zaman en güçlü şekilde burada vatandaşın hizmetinde olacak. En iyi şekilde yaşamanız için ne gerekiyorsa yapacağız."

        Yüzyıl önce bu topraklarda büyük bir oyun oynandığını anlatan Şimşek, bugün Suriye'de, Irak'ta ve daha geniş bir coğrafyada bu oyunun değişik sahnelerinin sergilenmeye çalışıldığını bildirdi.

        - "Kürt kardeşlerimizin en büyük dostu Türkiye'dir"

        "Kürt kardeşlerimizin en büyük dostu Türkiye'dir." ifadesini kullanan Şimşek, Irak'ın kuzeyine en çok destek veren, yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

        Şimşek, şunları kaydetti:

        "Kapısını hem Arap kardeşlerimize hem Kobani'den gelen Kürt kardeşlerimize kim açtı? Biz açtık, biz kucakladık. Avrupalılar kimseyi istemezken bugün 3 milyonu dini kökenine bakmadan kucaklayan bu ülke var. Onun için değerli kardeşlerim terör örgütü ile aranıza mesafe koymanız lazım. Terör örgütü ile aranıza ne kadar mesafe koyarsanız o kadar hızlı bir şekilde hem Türkiye'nin demokrasisi gelişir hem Türkiye'deki hak ve özgürlükler daha iyi yaşanır hem de Türkiye'nin bütün bölgeleri bu bölge dahil olmak üzere hızlı bir şekilde kalkınır, gelişir."

        - Anayasa değişikliği

        Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına değinen Şimşek, ülkenin geleceği ve kalkınması için referandumun önemli olduğunu söyledi.

        "Buradan çıkacak güçlü bir evet Türkiye'yi güçlendirecek, Türkiye'nin önünü açacak, bürokrasi azalacak, hükümet krizleri son bulacak ve vesayet rejimleri son bulacaktır. O nedenle de bu referandumda Türkiye'yi daha da güçlendirmemiz lazım." diyen Şimşek, bu konuda destek beklediklerini aktardı.

        Başbakan Yardımcısı Şimşek, toplantıdan sonra Cizre'de esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Çocuklara oyuncak ve tatlı veren Şimşek'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Şimşek, vatandaşlara Kürtçe teşekkür etti.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler