Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen, mahalle tipi spor kompleksi olarak adlandırılan ve içerisinde futbol, basketbol ile voleybol sahasının bir arada olduğu bin 300'ü aşkın tesisi inşa ettik. Gençlerimizin ve sporcularımızın ayağına tesisleri getireceğiz." dedi.

        Kılıç, Devrek ilçesinde, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve sporcularla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Bakan kılıç sorunları ve önerileri dinledi.

        Daha sonra Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret eden Kılıç, burada yaptığı konuşmada, kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, şunları söyledi:

        "Bakanlığımızın görev alanı içerisinde olan birçok yatırımımız var. Şu anda 6 yatırımımız spor tarafında devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yatırımlarımız da devreye girdi. Geçmişteki yoğun talebe KYK yetişemiyordu. Son yapılan yatırımlarla büyük bir artış sağlandı. Spor anlamındaki yatırımlarımız ise özellikle yapımı devam eden, sporcu fabrikası olarak adlandırdığımız ama genel anlamda baktığınızda bireysel ve takım sporları açısından antrenman imkanı sunan ve içerisinde gençlik merkezinin de olacağı 13 milyon liranın biraz üstündeki yatırımımız devam ediyor. Temmuz gibi bunun açılışını yapacağız."

        Bakan Kılıç, "Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen, mahalle tipi spor kompleksi olarak adlandırılan ve içerisinde futbol, basketbol ile voleybol sahasının bir arada olduğu bin 300'ü aşkın tesisi inşa ettik." dedi.

        Gençlerin ve sporcuların ayağına tesisleri getireceklerini vurgulayan Kılıç, "Biz AK Parti hükümetleri olarak 2002'den bu yana kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımızın kurduğu parti olarak Türkiye'nin dört bir yanına birçok yatırım yaptık. Buraya yaptığımız yatırımların bedeli 70 milyon liradır. Bu, spor yatırımıdır." diye konuştu.

        Bir gazetecinin, "Zonguldak'a yeni stadyum yapılacak mı?" sorusuna Kılıç, "Euro 2024'e adaylığımızı açıkladık ve dosyamızı sunduk. Bu süreç bir yıl daha devam edecek. Bölgesel ve coğrafi olarak baktığınızda sadece stadyumun olması değildir, bir ildeki oynanacak veya verilecek olan müsabakanın karşılığıdır. Farklı kavramlar vardır. Bunlar zaman içerisinde değerlendirecek şeylerdir. Şu an bu bölgede ve Zonguldak çevresinde sizin tasvir ettiğiniz gibi bir stadyum yok." yanıtını verdi.

        Konuşmanın ardından Vali Kaban, Bakan Kılıç'a tablo takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler