Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa ülkeleri, Türkiye düşmanları, karşıtları hepsi de 'Hayır'da birleşmiş. Bu sizce tesadüf müdür? Bunlar neden 'Hayır' diyor, Türkiye'yi sizi bizi çok sevdiklerinden mi? Çünkü Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini ve bağımsız olmasını istemiyorlar." dedi.

        Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Demre ilçesindeki Belediye Meydanı'nda düzenlenen "Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Demre'ye söz verdikleri yatırımların tamamını gerçekleştireceklerini söyledi. Yeni cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan Çavuşoğlu, vatandaşların vatana, millete, bayrağa sahip çıkmak için "Evet" demelerini istedi.

        "Anayasa değişikliğinin gerçek amacı devletin ve milletin bekasını, sistemi sağlama almaktır" diyen Çavuşoğlu, mevcut sistemle geçmişte birçok olumsuzlukların yaşandığını dile getirdi. Devlette çift başlılığın olamayacağının altını çizen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin, Türkiye'yi IMF'den kurtardığını anlattı.

        "Artık bu ülkeye istikrarın gelmesi lazım ki koalisyon korkuları yaşamayalım" sözlerine yer veren Çavuşoğlu, 7 Haziran'da AK Parti'nin birinci parti olduğunu ancak hükümet kurulamadığını söyledi.

        - "Türkiye istikrarlı şekilde yürüyor"

        Çavuşoğlu, tüm baskılara rağmen Türkiye'nin istikrarlı şekilde büyüdüğünü ve yoluna devam ettiğini vurgulayarak, bunun halkın dik duruşu ile olduğunu vurguladı.

        Milletin kimi seçeceğini, kime yetki vereceğini bildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Cumhuriyet elden gidiyor" tartışmalarına ilişkin, cumhuriyeti en çok güçlendiren hükümetler olduklarının altını çizdi. Türkiye'nin demir ağlarla örülmesinin sadece 10. Yıl Marşı'nda kaldığını dile getiren Çavuşoğlu, en çok demiryolu yapan hükümet olduklarını ve Türkiye'nin her yerini demir ağlarla donattıklarını kaydetti.

        - "CHP'nin içinde ön seçimle gelmiş DHKP-C'li milletvekilleri var"

        Çavuşoğlu, CHP'ye saygısının olduğunu ancak parti içinde PKK'yı destekleyen milletvekillerinin yer aldığını ve bunlara da saygısının olmadığını söyledi. CHP'nin içinde ön seçimle gelmiş DHKP-C'li milletvekilleri olduğunu ve bunlara da saygısının bulunmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

        "Gerçek milliyetçiler olarak CHP tabanından da diğer tabanlardan insanların 'Evet' için birleştiğini görüyoruz. MHP'ye oyunu verip de şimdi bazı küskünlüklerden dolayı kusura bakmasınlar saygımız var, seviyoruz ama PKK'lıları sevindirecek tavırlar içerisine girmelerini arzu etmeyiz, FETÖ'cülerin emrine girmesini arzu etmeyiz. HDP'lileri sevindirecek ve onlarla omuz omuza görüntü verecek bir tablo içinde olmalarını biz arzu etmeyiz. Çünkü onlar bu vatanı, milleti seven, işte 'Pire için yorgan yakılmaz', 'Gavura kızıp oruç bozulmaz' Böyle tabirler var. O yüzden bizim çok sağduyulu şekilde değerlendirip, Türkiye'nin geleceği için oyumuzu vermemiz gerekiyor."

        Almanya ve Hollanda'da son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Çavuşoğlu, şunları ifade etti:

        "Dışişleri Bakanı olarak görüyorum, yaşıyorum. Avrupa ülkeleri, Türkiye düşmanları, karşıtları hepsi de 'Hayır'da birleşmiş. Bu sizce tesadüf müdür? Bunlar neden 'Hayır' diyor, Türkiye'yi, sizi, bizi çok sevdiklerinden mi? Çünkü Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini ve bağımsız olmasını istemiyorlar. Çünkü Türkiye onlara diyor ki 'Kusura bakmayın, Türkiye'ye böyle muamele edemezsiniz, Türkiye'ye ikinci sınıf ülke gibi muamelesi edemezsiniz, Türk milleti bunu kabul etmez. Bunu reddeder, 'Siz bizim patronumuz değilsiniz, siz bizim adımıza karar veremezsiniz biz milletle beraber karar veririz' diyoruz, bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin daha fazla güçlenmesini istemiyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar boş. Türkiye yoluna devam edecek hem de çok güçlü bir şekilde, istikrarla ekonomisiyle yurt dışındaki mazlumların yanında olarak Türkiye yoluna devam edecek."

        Törenin ardından Demre seçim bürosunun açılışını yapan Çavuşoğlu, ilçede ilaç kullanılmadan arı ve böceklerle üretim yapılan domates serasını gezdi.

        Çiftçilerden bilgi alan Çavuşoğlu, önümüzdeki süreçte Rusya'da tarım sektörüyle ilgili görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler