Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Özel sektör yatırımları ile Bingöl kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden biri haline gelecek." dedi.

        Bingöl Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Hesarek Kayak Merkezinde Kayak Festivali düzenlendi.

        Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivale katılan Yılmaz, bu dağlarda geçmişte bu tür ortamların olmadığını belirterek, şimdi ise gençlerin bir araya geldiği, halkın eğlendiği, çocukların spor yaptığı güzel ortamların oluştuğunu söyledi.

        Fiziki işlerin yapıldığını, önemli olan yapılan hizmetlerin insanla buluşturulması olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu dağlar geçmişte çok farklı şekillerde konuşuluyordu. Bu güzel ortamı görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bizler buraya geldiğimiz, gençlerimiz, öğrencilerimiz, köylülerimiz, şehirden insanlarımız gelip bu tesisleri kullandığı sürece bu yatırımlar amacına ulaşmış olacak." diye konuştu.

        - "Türkiye geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyecek"

        Yılmaz, devletin, kurumların, yatırımların insan için, insanlarımızın hayatını güzelleştirmek, zenginleştirmek, kardeşliği pekiştirmek için olduğuna işaret ederek, bu manzarayı gördükçe Allah'a şükrettiğini anlattı.

        Hesarek Kayak Tesislerinde yapılacak çalışmalarla Bingöl'ün kış turizminde önemli bir noktaya ulaşacağına dikkati çeken Yılmaz, festivalin beşinci ve altıncısının da düzenlenmesi ile geleneksel hale gelmiş olacağını söyledi.

        Yılmaz, kayak merkezinin bulunduğu dağlık alanları ağaçlarla buluşturacaklarını ifade ederek, "Özel sektör yatırımları ile Bingöl kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden biri haline gelecek. Gençlerimizden, sporcularımızdan da dereceler bekliyoruz. Geleceğe ne kadar umutla bakarsak, o kadar başarılı oluruz. Bingöl ve Türkiye geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyecek." değerlendirmesini yaptı.

        - "Bu dağlarda terörist değil, turist gezecek"

        Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger de Hesarek Kayak Tesisleri ile ilgili master planı çalışması başlattıklarını bildirdi.

        Vatandaşların ilgisi olduğu sürece merkezin daha iyi bir konuma geleceğini vurgulayan Köşger, "İddiamız şu, vatandaşlarımızın bu memleketin dağından, taşından yararlanmasını hakkıyla savunacağız. Bu dağlarda bundan sonra terörist değil, turist gezecek." dedi.

        Konuşmaların ardından Yılmaz, davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çekti, halat ve kızak çekme yarışmalarını izledi.

        Festival, mahalli sanatçıların verdiği konserle devam etti.

        Festivale Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu da katıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler