Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK, DAEŞ ve FETÖ bir fitnedir. Bu salonda bizim bir arada oluşumuz bu toprakların çok dışında olan bir çok yeri rahatsız etmektedir, uykularını kaçırmaktadır." dedi.

        Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere eşi Hamdiye Soylu ile Mardin'e gelen Bakan Soylu'yu Mardin Havalimanı'nda Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı karşıladı. Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ve Trabzonspor forması giymiş bir grup çocuk Bakan Soylu'ya çiçek verdi.

        Soylu ve beraberindekiler daha sonra Kızıltepe ilçesinde bir alışveriş merkezinde ildeki sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kanaat önderiyle düzenlenen toplantıya katıldı.

        Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, farklılıkları zenginlik olarak gördüğünü vurgulayarak, "Bu bizim yeni icat ettiğimiz bir şey değildir. Sadece bize unutturulmaya çalışılan bir şeydir. Bu topraklar bu medeniyet hep böyleydi." dedi.

        Memlekette uzun süredir bazı oyunların döndüğünü, kardeşçe yaşayan milletlerin birbirine düşürülmek istendiğini ve fitne tohumlarının ekilmeye çalışıldığını belirten Soylu, şöyle devam etti:

        "PKK, DAEŞ ve FETÖ bir fitnedir. Bunlara verilecek en net ve en sağlam cevap bu salonda bizim bir arada oluşumuz bu toprakların çok dışında olan bir çok yeri rahatsız etmektedir, uykularını kaçırmaktadır. Hakkari Yüksekova'da bir havalimanı yaptık. Neredeyse bir başka ülkeye savaş açmışız gibi, iş makinelerini mi yakmadılar, mühendisleri mi kaçırmadılar. 'Esnafa o uçaklar binerseniz o uçakları düşürürüz.' diye pusulalar mı göndermediler. Dünya iyisi bir gencimizi kaymakam olarak gönderdik. Muhammed Fatih Safitürk kardeşimize Allah gani gani rahmet eylesin, elinde silah mı vardı, çatışmaya mı girmişti? Yol yapıyordu, okul yapıyordu, çocuklara oyun parkı yapıyordu. Haince bir bombayla şehit ettiler."

        1960 darbesini değerlendiren Soylu, "1950-1960 arası Kürt kardeşlerimizin bir tek itirazı olmamıştır. Alevi kardeşlerimizin bir tek itirazı olmamıştır. Kendi kimliklerini bulmuşlardır. 60 darbesi bunu milleti parça pinçik etmeye çalışanların başaramadığı ve bu milleti yeniden bir millet olarak ortaya koymaya çalışan insanların başarılı olduğu bir anlayışı tarumar etmek milletin birliğini ve beraberliğin ortadan kaldırmak için yapılmıştır." ifadesini kullandı.

        - "Bu büyük oyun bu coğrafyanın üzerine oynanmaktadır"

        Soylu, bu toprakların kardeşliğin nasıl olabileceğinin en güzel örneğini taşıdığını ve bu örneğin bozulması için oyun oynadığını belirtti.

        Büyük oyun bu coğrafyanın üzerine oynandığına dikkati çeken Soylu, şu görüşlere yer verdi:

        "Bu büyük oyun bu büyük medeniyetin üzerine oynanmaktadır ve bu oyun İslam'ın üzerine oynanmaktadır. Bunu hep beraber görüyoruz. Bu topraklarda hangi birleştirici değer varsa o değerlerimize oynanmaktadır. Bu oyunları anlıyoruz. Memleketimiz milletimiz büyük acılardan geçti ama bunu hiç bir zaman bir nefret meselesi haline getirmedi. Bunu nefret meselesine taşımak isteyenler, biliniz ki uluslararası anlayışların temsilcileridir."

        Bu oyunların her zaman farkında olduklarını ve bunu birlikte bozacaklarını aktaran Soylu, "Eğer bu milletin güçlü birliği olmazsa ve ondan daha büyük olan Allah'ın bu milleti muhafazası olmazsa biz bugün harap ve bitaptık." dedi.

        Soylu, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz akşamı hangi biriniz bu ülkede bir meczubun talimatıyla insanların alçak bir şekilde uçaklar, helikopterler ve tanklarla canlı canlı katledilebileceğini düşünebilir. Hangimiz bu ülkede bir darbe olacağını düşünebilir. Hangimiz 6-7 Ekim olaylarından bir kaç gün önce insanlık dışı talimatlar verilip 'sokağa çıkın yakın yıkın.' diye insanlık dışı davranışları ortaya konulacak. Hanginiz 17-25 Aralık ile Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmak ve bu milletini iradesini ortadan kaldırmak isteneceğini düşündünüz. Bunları hep berber yaşadık. "

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler