Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Şimdi yaptığımız nedir? Şimdi yaptığımız iki başlılığı ortadan kaldırmak. Kendi hür irademizle cumhurbaşkanımızı seçmek. Güçlü, istikrarlı cumhurbaşkanlığı dönemleriyle memleketin koşar adım yürümesini sağlamak." dedi.

        Bakan Akdağ, Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Sandık Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, herkese ulaşılarak sandığa gitme hususunda büyük bir hassasiyet göstereceklerini ifade etti.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 16 Nisan'da diktatörlüğün geleceğini iddia ettiğini belirten Akdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun partisi 1946'da ne yaptı, biliyor musunuz? Oyları açık arttırdı, gizli saydırdı. Nasıl? İyi demokrasi değil mi? Ve olmadı tabii. Sonra 1950'de millet 'yeter, söz milletindir' dedi. Demokrat Parti kuruldu, rahmetli Menderes arkadaşlarıyla iş başına geldi." diye konuştu.

        Milletin adamı olan Menderes'i, 10 sene sonra haksız yere şehit ettiklerine işaret eden Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun partisinin, o dönemde önce 'darbe gelsin' diye gayret ettiğini, sonra da alkışladıklarını bildirdi.

        Bakan Akdağ, sonraki süreçte genelde istikrarsız koalisyon dönemlerinin geldiğine değinerek, "Memleket doğru dürüst bir türlü yönetilemedi. Zaten 60'da öyle bir anayasa önümüze koymuşlardı ki bu anayasa milletin kendisini yönetmesine engeldi." dedi.

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte "rejim sorunu var" dendiğini aktaran Akdağ, şöyle devam etti:

        "Halbuki ortada bir rejim sorunu yok. Biz Cumhuriyeti kendimize yönetim biçimi olarak 1923'te seçmişiz, nokta. Şimdi yaptığımız nedir? Şimdi yaptığımız iki başlılığı ortadan kaldırmak. Kendi hür irademizle cumhurbaşkanımızı seçmek. Güçlü, istikrarlı cumhurbaşkanlığı dönemleriyle memleketin koşar adım yürümesini sağlamak. Meclisle Cumhurbaşkanlığı arasındaki ayrımı gerçekleştirmek. Çünkü Meclisin işi kanunları yapmak. Meclisin işi denetlemeyi yapmak. Cumhurbaşkanının işi de icra yapmak, hastaneler yapmak, yollar yapmak, dış münasebetleri ayarlamak, ekonomiyle ilgilenmek, eğitimi geliştirmek. Cumhurbaşkanı bunları yapacak. Kanunları Meclisimiz yapacak."

        Bakan Akdağ, herkesin kendi işine odaklanması gerektiğini ve bunun en doğrusu olduğunu dile getirdi.

        - "Bugüne kadar olabildiğince hızlı adımlarla geldik"

        Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin, Kılıçdaroğlu ile arkadaşlarının anlattığı gibi rejimle alakası olmadığını vurgulayan Akdağ, şunları ifade etti:

        "Bizim işlerimizi kolaylaştıracak. Vatandaşa vereceğimiz hizmeti daha süratli bir biçimde vermemizi sağlayan bir sistem olacak. Biz bugüne kadar olabildiğince hızlı adımlarla geldik. Rabbim binlerce defa razı olsun. Bu milletin göz bebeği Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Karadeniz Otoyolunu da yaptık, hastanemizi de yaptık, şehir hastanelerimizi yapıyoruz. Her türlü hizmeti vatandaşlarımıza getirmeye devam ediyoruz ama gelin bir de bize sorun, ayağımızdaki prangaları sürüye sürüye neler çektik. İki senede yapacağımız işi 10 senede yaptırdılar bize. Bundan çok daha ileri gelirdik."

        Bakan Akdağ, başından beri bu anayasayı değiştireceklerini söylediklerine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Biz bu darbe artığı anayasayı değiştireceğiz. Millet kendi anayasasını yapacak. Ne demişti yine bu Kılıçdaroğlu? 'Kansız anayasa olmaz.' Yine onların içinden birileri 'bir kurucu meclis olmadan anayasa olmaz.' Kim olacakmış kurucu meclis? Daha önce kim yapmış bu kurucu meclis işini Kurtuluş Savaşı'ndan sonra? Bizim anayasamız değişti. 60'da değişti, 80'de değişti. Kim oldu kurucu meclis? Darbe yapan askerler. Allah Allah. Darbe yapan askerler mi bize anayasayı yapacak? Yoksa bu aziz millet mi kendi anayasasını yapacak? Yeter artık, bitti o dönemler. O dönemlerin tarihte kaldığını, geçmişte kaldığını, acı hatıralar olarak kaldığını anlamayan bir FETÖ kalmıştı. Ona da 15 Temmuz'da öyle bir tokat giydirdiniz ki tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı."

        - Gençlere seçilme hakkı

        Gençlere seçilme hakkını verdiklerine dikkati çeken Akdağ, "O genç yavrularımız, pırıl pırıl al bayrağa sarılı tabutlarında şehit olarak ocaklarına gelirken, vatanı korumak için yapıyorlar. Bayrağı, bizim namusumuzu korumak için yapıyorlar. Hiç itiraz etmeyenler o yaştaki yavrularımızın seçilme hakkına gelince itiraz ediyorlar. Niye itiraz ediyorsunuz? Korkunuz ne? Niye gençlerden korkuyorsunuz? Onlar nasıl ki seçme hakkına sahipseler, nasıl ki o yaşta evlenebiliyorsalar, nasıl ki araç kullanabiliyor, silah taşıyabiliyor, savaşa gidebiliyorlarsa elbette seçilebilirler de." dedi.

        Akdağ, milletin oylarıyla 16 Nisan'da sandıklardan "evet" çıkacağına inandığını belirterek, Allah'ın izniyle yeni bir anayasayı, yeni bir Türkiye'yle dosta, düşmana gösterileceğini kaydetti.

        Bakan Akdağ, Ünye Devlet Hastanesini de ziyaret ederek hastalara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler