Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Bazıları 'rejim meselesi' diyor. Ne rejimi kardeşim. Rejimimiz belli. Cumhuriyet. Rejimle ilgili ima bile yok. Bunlar doğru değil." dedi.

        Bakan Eroğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Namık Karamancı Fen Lisesi'nde fidan dikimi törenine katıldı. Eroğlu, okulun bahçesine fidan dikerek ve can suyunu verdi.

        Eroğlu, ardından Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Naras Barajı Sulaması'nın açılışını yapan ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak orman yollarını, ilk müdahale ekip binası ve yangın havuzunun temelini atan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Antalya'ya çok önemli hizmetler yaptıklarını belirtti.

        Antalya'da hayal edilemeyecek yatırımlar yapmaya devam ettiklerini aktaran Eroğlu, "İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir." sloganıyla hareket ettiklerini ifade etti.

        Antalya'ya 16 baraj ve 3 gölet yaptıklarını anımsatan Eroğlu, Antalya'daki baraj ve gölet sayısını 90'a çıkaracaklarını, kentin "Baraj, gölet ve sulamalar" diyarı olacağını kaydetti. Antalya'da sulamanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Su olmazsa hayat olmaz. Su olmazsa tarımsal verim de alamayız. Su olursa bu topraklara adeta adam eksen biter. Açık sulama yerine, damlama ve yağmurlama sulamaya geçtik. 130 büyük sulama alanını tamamen modern sulama tesisiyle Antalya'ya kazandıracağız." dedi.

        Antalya'da önceden büyük taşkınlar olduğuna işaret eden Eroğlu, şimdiye kadar 82 dereyi ıslah ettiklerini, 2019 sonuna kadar 210 dereyi tamamen ıslah edeceklerini söyledi.

        Eroğlu, sel baskınların tamamen önüne geçeceklerinin altını çizerek, "Sadece şehirlerde sel baskınlarına maruz kalınmıyor. Verimli topraklar da su altında kalıyor. Hem toprakları hem de yerleşim yerlerini kurtarıyoruz." diye konuştu.

        Amerika'daki sağlık sisteminin daha iyisinin Türkiye'de olduğunu vurgulayan Eroğlu, eskiden koğuş sistemli hastaneler varken, şimdi 5 yıldızlı hastaneler olduğunu anlattı. Eroğlu, isteyenin istediği yerde muayene olduğunu, istediği yerden de ilaç aldığını dile getirerek, "İlaçlar da çok ucuzladı. AK Parti'den önce bir antibiyotiği o dönemin parasıyla 63 milyon liraya şimdiki parayla belki 300 liraya almıştım. Geçen torun için gerekti 9 liraya aldım." ifadelerini kullandı.

        - "Cumhurbaşkanımız ilaç lobisini testere ile kesiverdi"

        AK Parti hükümetinin göletler, hastaneler, okullar, yollar yaptığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

        "Bize 'Bu parayı nereden buluyorsunuz?' diyorlar. Bizde 'Gökten altın, döviz yağmıyor. Milletin alın teriyle verdiği vergileri, millete hizmet olarak sunuyoruz' diye cevap veriyoruz. Eskiden niye yapılmıyordu? Üç sebebi var. Toplanan vergilerin yüzde 86'sını faiz lobisi hortumluyordu. İkincisi ihale lobisi vardı. Bir gölet 18 yılda 45 trilyon maliyet ile biterdi. Şimdi aynı barajı 18 ayda 4,5 milyon liraya yaptırıyoruz. İhale hortumunu Manavgat baltası ile kesiverdik. Üçüncüsü ile ilaç lobisi. İlaçta o kadar soygun vardi ki tarif edilemez. Cumhurbaşkanımız ilaç lobisini de testere ile kesiverdi. Bu paralar artık hizmet olarak akıyor."

        Referandumda milletin önüne sandık geleceğini ve kararı milletin vereceğinin altını çizen Eroğlu, küresel bir güç için 'evet' dediklerini söyledi.

        Büyük hedeflerin gerçekleşmesi için, istikrar için 'evet' diyeceklerini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Geçmişte cumhurbaşkanı ile başbakanlar arasında sıkıntılar oldu. Bunun cezasını millet çekti. Demirel 'kızım' dediği Çiller'i getirdi, sonra 'Elimden gelse pencereden aşağıya atarım.' dedi. Bundan millet zarar gördü. Bunlara tahammül yok. İstikrarsızlığa tahammül yok. Bazıları 'rejim meselesi' diyor. Ne rejimi kardeşim. Rejimimiz belli. Cumhuriyet. Rejimle ilgili ima bile yok. Bunlar doğru değil. Erdoğan halk tarafından seçildi. Bu maddeler onaylandıktan sonra Erdoğan'ın yine büyük sorumlulukları olacak. Meclisten belli sayıya ulaşılması halinde cumhurbaşkanı yine yüce divana sevk edilebilecek. 'Nasıl olsa güçlü bir cumhurbaşkanı var, istikrar devam ediyor' diye düşünmeyin. Türkiye'nin geleceğini düşünüyoruz. Bu devlet ilelebet yaşayacak. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için bu maddeleri milletin huzuruna götürüyoruz."

        Açılış törenine Eroğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Eroğlu, ardından Serik ilçesine geçerek belediye başkanı Ramazan Çalık'ı ziyaret etti. İlçenin sorunlarını dinleyen Eroğlu, ilçenin içme suyu ile tapu sorununu çözdüklerini belirtti. Eroğlu, ilçeye mesire alanı yapmak için de çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler