Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin ihanette sınır tanımadığını belirterek "Cumhurbaşkanın yanındaki insanı düşünün. Yaver, Milli İstihbarat inceliyor, Emniyet İstihbarat inceliyor, devlet bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak inceliyor, nasıl biridir diye. En güvenilir insanlar seçilip oraya getiriliyor. Bakın darbe gecesi Cumhurbaşkanının infazını yapacak ekibe lojistik destek sağlamak için gün boyu Cumhurbaşkanının yerini araştırıyor, onun infazına yardımcı olmak için uğraş veriyor. Onun için karşı karşıya olduğumuz yapı, başka bir yapı, tam Haşhaşi bir yapı." dedi.

        Bakanı Bozdağ, Sağlık-Sen İl Başkanlığının Sorgun Termal Otel'de düzenlediği İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün yargı, emniyet ve asker içindeki teröristlerinin bu terör örgütünü istihdam eden güçlerin talimatıyla Türkiye devletini DEAŞ terör örgütüne yardım eden bir ülke gibi göstermek için hareket ettiğini belirtti.

        Bir iftirayı hakikate çevirmek için yargı, polis ve jandarmayı kullanıp ülkesinin kuyusunu kazan ihanet şebekesini gördüğü zaman devletin elbette üzerine gideceğini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Çok net söylüyorum, bu devletin içinde görev yapan herkes anayasaya, yasalara, meşru görevde üstünde olanlara uyacak, onların dışında hiç kimsenin emirlerini yerine getirmeyecektir. Hepimiz farklı görüşlerde, farklı anlayışlarda olabiliriz. Farklı farklı gruplara mensup olabiliriz ama kamu görevi yaparken mensup olduğumuz grubun menfaati değil, hizmet ettiğimiz devletin ve milletin menfaatini gözeteceğiz. Böyle yaparsak bu devlet büyük olur, milletimiz daha güçlü olur. Yaptığımız işler daha güzel olur."

        Türkiye hükümetinin böylesi ihanetin karşısında tedbir almakla mükellef olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İşte 15 Temmuz, bu ihanet şebekesinin devletin kendilerini devletten uzaklaştırma ve yargı önünde yaptıkları ihanetlerin bir bir hesabını sorma konusundaki gördüğü kararlılık, uluslararası projelerin Suriye’de, Irak’ta bu hükümete rağmen hayata geçiremeyeceğini anlayan çevreler, el birliği ile Türkiye'de bu darbe teşebbüsünün planlanması ve uygulanmasının hayata geçirilmesi söz konusu oldu. Ama Allah’ın izni ile milletimiz buna izin vermedi. Hep beraber bu büyük felaketi ülkemizin üzerinden attık. Şimdi bu yapıyla terör örgütüyle Türkiye’nin ve Türk milletinin yüzleşmesi ve hesaplaşması şarttır."

        Bozdağ, terör örgütü üyelerini devletin içinden arındırmanın titizlikle yapıldığını ve yapılacağını ifade ederek şunları söyledi:

        "Devletine, milletine sadakati olmayan yapının, kişinin devlet ve millet yapısı içinde yer alması doğru değil. Başka yerlerde çalışabilir ama birtakım terör örgütlerin talimatlarıyla hemen kendisini bambaşka bir noktaya çeken birisinin bu devlete faydası yok. Amerikan filmlerinde bazı çip takıyorlar insanlara, bakıyorsun çok iyi gibi gözüküyor, o yazılım devreye giriyor, ondan sonra canavara dönüyor adam. Örgüt devreye bir giriyor, 'Şunu yapacaksınız' diyor, bir bakıyorsunuz bambaşka bir insan olup çıkıveriyor. Cumhurbaşkanın yanındaki insanı düşünün. Yaver, Milli İstihbarat inceliyor, Emniyet İstihbarat inceliyor, devlet bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak inceliyor, nasıl biridir diye. En güvenilir insanlar seçilip oraya getiriliyor. Bakın darbe gecesi Cumhurbaşkanının infazını yapacak ekibe lojistik destek sağlamak için gün boyu Cumhurbaşkanının yerini araştırıyor, onun infazına yardımcı olmak için uğraş veriyor. Onun için karşı karşıya olduğumuz yapı, başka bir yapı, tam Haşhaşi bir yapı."

        - "Rüyalarda yaşıyorlar"

        Örgütün emriyle masum insanları öldürmeyi, yok etmeyi kendini cennete götürecek bir amel zanneden ahmaklarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, bunu akıllı bir kişinin yapamayacağını aktardı.

        Şu anda cezaevlerinde çok ilginç şeyler olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

        "Acayip rüyalar var, müthiş rüyalar. Rüyalarda yaşıyor hepsi, nasıl rüyalar? Dışarından uyduruk rüyaları cezaevlerine gönderiyorlar, cezaevlerinden de örgüt mensuplarının uydurduğu rüyaları dışarı çıkarıyorlar. Rüyaları dini birtakım argümanlarla motive ediyorlar. Kendilerini, peygamberler, sahabe gibi görüp onlara karşı yapılanları büyük bir zulüm gibi gösterip ve onların karşısında olan herkesi de çok kötü gösteren sahte rüyalar. Çok ilginç rüyalar. Bir tanesi, Malatya cezaevine gelen ziyaretçiye, ‘Peygamberimiz geldi, cezaevine bayram namazında imam oldu. Cezaevinin duvarları kalktı, cezaevinde bulunan herkes arkasında saf durdu, bayram namazı kıldı. Herkesin iki gözü iki çeşme’ diyor. Öteki daha sonra 'Yok öyle bir şey, duymadım' dediğinde, ‘Senin imanında şüphe var’ diyor. Örgütün has adamı, ‘Ben de kıldım diyor.’ Gerçekten uyduruyorlar. Dışarından gelenleri aile yakınlarını motive etmek için kullanıyorlar. Türkiye'de yaşanmışlıklar var. Hiçbiri dönüp de FETÖ'ye demiyor ki veya onun taraftarlarına 'Bu yaşadıklarımızın hepsi sizin bize yaptığınız kötülükten, yanlışlıktan' diye onlara bir şey söylemiyorlar. 100 iddia söyleniyor, 100'ü de yalan çıkıyor, 101'inci iddiaya hemen inanıyorlar."

        - "Mücadele kararlı bir şeklide devam edecektir"

        Aklını kullanmayan kişinin kendine, vatanına ve milletine faydası olmayacağını vurgulayan Bakan Bozdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Aklımızla sorgulayacağız, değerlendireceğiz ve Türkiye, bu yapıyla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edecektir. Kamudan uzaklaştırılan, içerisinde hata edilen olabilir mi, olabilir. Çünkü kararı veren insanlar, birtakım verilerden hareket ederek karar veriyor. Bunların düzeltilme mekanizmaları var, bunlar düzeltilecektir. Yargılamaları görüyorsunuz, örgüt savunmasını aynı şekilde yapıyor. Savunmalarını bile kendileri yapmıyor, ret ve inkar üzerine kurulmuş bir savunma. Önüne belge, bilgi konursa o zaman herkes kendi durumuna göre karar versin, dilekçelere bakın, hepsi aynı bürodan çıkmış gibi dilekçeler, savunmalar bakın, hepsini aynı avukatın yazdığı savunmalar gibi. Bu bile örgütün bütün bu süreçleri nasıl yönettiğini de gösteriyor."

        - "Milletin aklıyla alay ediyorlar"

        FETÖ'de yargılamaların başladığına değinen Bakan Bozdağ, örgüt üyelerinin tamamının "Bizim darbeden haberimiz yok" diye kendilerini savunduğunu söyledi.

        "Vatandaşın üzerine tankı sürüyorsun alçak herif, neden haberin yok?" diye soran Bozdağ, şunları kaydetti:

        "Türk bayraklarını almış insanlar sokaklarda, sen tankı insanların üzerine sürüyorsun. Nerede görülmüş, teröristler Türk bayraklarıyla sokaklarda yürüyor. Sen gidiyorsun, Meclis'i bombalıyorsun, ‘Teröristler varmış da onu bombalıyorum.’ Nerede görülmüş Meclis'te teröristler var? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalıyorsun, Özel Harekatı jetlerle bombalıyorsun, ‘Teröristlerle mücadele ediyorum’. Ne zamandan beri Türk Özel Harekatı terörist olmuştur? Milletin aklıyla alay ediyorlar. Herkesin cebinde telefon var. Darbe teşebbüsünün olduğu haberleri geçiyor, televizyonlar veriyor ama bu darbeciler öyle ahmak ki hiçbirinden haberi yok. Milletin aklıyla alay ediyorlar. FETÖ bunların akıllarını uyuşturmuş ama herkesin aklının uyuşuk olduğunu zannediyorlar. Milletin aklıyla alay ederek iş yapacaklarını düşünüyorlar. Öyle bir şey yok.”

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler