Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hiç kimsenin güçlü ve istikrarlı bir Türkiye istemediğini belirterek, "Krizlerle, kaoslarla boğuşan bir Türkiye istiyorlar. Onun için de sistem değişikliğinin olmaması için Türkiye’nin üzerinde baskılar referanduma kadar artacak, algı operasyonları da artacak." dedi.

        Bakan Bozdağ, Sağlık-Sen Yozgat Şubesi tarafından Sorgun Termal Otel'de düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında, Almanya’nın referandum sürecindeki tutumunu eleştirdi.

        "Sana ne Türkiye’deki referandumdan, ey Almanya" diyen Bozdağ, "Venedik Komisyonu rapor hazırlıyor, öbürleri raporlar hazırlıyor. Bu süreçte göreceksiniz, onlarca rapor yayınlayacaklar bu sistem değişikliğinin Türkiye’nin ne kadar aleyhine olduğunu anlatmak için. Bütün ülkeler başlamışlar sizin aleyhinize. Bugüne kadar bizim lehimize siz ne düşündünüz ki şimdi düşünüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

        Almanya’ya ve diğer Avrupa ülkelerine seslenen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Madem bizi bu kadar seviyorsunuz, neden PKK terör örgütü Brüksel’de Strasbourg’ta dört yıldır tam da parlamentoların karşısında stant açmış? Bizi çok seviyorsanız o stantları niye kapatmıyorsunuz? PKK terör örgütünün teröristleri orada cirit atıyor, eğitim yapıyor, dağa terörist gönderiyor, Avrupa ülkelerine, para gönderiyor, örgüt orada her türlü faaliyetini en ufacık kısıtlamaya uğramadan yerine getiriyor. Madem Türkiye’yi seviyorsunuz, bu kadar önemsiyorsunuz da neden PKK’lı teröristleri yakalayıp hapse atmıyorsunuz? Türkiye’nin iade taleplerine olumlu cevap verip bize iade etmiyorsunuz?"

        Darbe teşebbüsünde bulunan askerlerden bazılarının batı ülkelerinde olduğunu aktaran Bozdağ, bunların Türkiye'ye neden iade edilmediğini sordu.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nden, DHKP-C örgütünden kaçan kim varsa hepsinin başka ülkelerde beslendiğine dikkati çeken Bozdağ, "Besliyorlar, bir yandan da çağırıyorlar. Mesele hükümet sistemi olduğu zaman Türk milletinin, devletinin yararına diye ‘hayır’ çıksın diye büyük lojistik veriyorlar. Diyoruz ki kardeşim, neden siz böyle yapıyorsunuz da şu anda Türkiye’nin aleyhine çalışan bu kadar insana kucak açıyorsunuz? Mesele Türkiye değil, hiçbirisi güçlü bir Türkiye istemiyor, istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar, krizlerle, kaoslarla boğuşan bir Türkiye istiyorlar. Onun için de sistem değişikliğinin olmaması için Türkiye’nin üzerinde baskılar referanduma kadar artacak, algı operasyonları da artacak." şeklinde konuştu.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler